Va supun atentiei urmatoarea problema referitoare la succesiunea in urma decesului parintilor:
Tatal a murit in 1991 iar dupa decesul tatalui nu s-a facut succesiunea.
Mama a murit in 2002. De atunci si pana acum nu s-a facut succesiunea.
Suntem 4 frati si o sora.
In urma parintilor a ramas o gospodarie, si terenuri agricole in 3 sate invecinate.
Nu detin titluri de proprietate pentru toate imobilele.
Dorim ca in instanta, o data cu succesiunea, sa se solutioneze si iesirea din indiviziune.
Rugamintea mea este sa-mi dati unele indicatii referitor la cum sa incep, cui sa ma adresez, de ce documente am nevoie,
cam cat ma va costa si cam cat poate dura.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Buna seara
Dezbaterea se poate face fie in instanta fie la notar
Instanta competenta este judecatoria pe raza careia se gasesc bunurile imobile si, pe care a fost si ultimul domiciliu al defunctilor.
Notarul competent este unul din cei care au birouri pe raza judecatoriei pe raza careia au avut domiciliu defunctii.
Acte necesare: acte de deces ale defunctilor (daca nu le aveti le puteti procura de la primariile pe raza carora au decedat defunctii), acte de stare civila ale mostenitorilor in masura in care le aveti, acte de proprietate ale bunurilor (pentru ce nu aveti solicitati copii de la primarie).
La notar vor fi necesari 2 martori.
la instanta taxa e de 5% din valoarea bunurilor la care se adauga onorariu experti si alte cheltuieli.
Daca va incadrati, puteti solicita ajutor public judiciar conform OUG 51/2005 cu modificarile ulterioare.
Succesiune
costels
deschiderea succesiunii se poate face la orice notar?
se poate deschide succesiune in Bucuresti pt . ca proprietatea e in alt judet? (vezi toată discuția)
Succesiune
macinic
Buna ziua,
As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii. Aceasta poate avea loc numai in judetul unde defunctul a locuit sau se poate ... (vezi toată discuția)