avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu viciu ascuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu viciu ascuns

Buna ziua .
Acum 6 luni am cumparat un imobil , pentru care am achitat 85 % din valoare , la semnarea contractului , restul de 15 % urmand sa ii achit pana la finalul anului .
Dupa ce m-am mutat , am aflat , de la vecin , ca alimentarea cu apa este de pe proprietatea lui ( practic conducta traverseaza proprietatea , acesta avand si un robinet in camin ) , deci oricand poate sa imi opreasca apa .
Cum procedez vis-a-vis de vanzator , care nu mi-a spus de acest lucru ?
Multumesc .

Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:31, 20 Octombrie 2016
Buna ziua,
Conducta dumneavoastra de apa este legata la magistrala sau la apometrul vecinului?
Ca trece pe sub terenul vecinului nu are importanta. Important este daca bransamentul dumneavoastra este independent de al vecinului.
Buna ziua .
Conducta mea de alimentare , pleaca din caminul vecinului .Este un teu , o conducta pleaca spre mine si una spre casa lui , unde are apometru , eu avand apometru separat .
Sa clarificam situatia
Initial precizati
alimentarea cu apa este de pe proprietatea lui ( practic conducta traverseaza proprietatea , acesta avand si un robinet in camin ) , deci oricand poate sa imi opreasca apa
.,ulterior reveniti cu precizarea
Este un teu , o conducta pleaca spre mine si una spre casa lui , unde are apometru , eu avand apometru separat .

Rezulta ca vecinul are robinet pentru instalatia care ii deserveste proprietatea,dv beneficiind de cealalta parte a T-ului de bransament,deci sunt 2 instalatii independente fiecare cu apometrul aferent
Concret care este nemultumirea dv vis=a=vis de vanzator,atat timp cat aveti apometru individual ?
Aveti contract de furnizare apa pe numele vanzatorului ?
Buna ziua .
Eu nu sunt bransat la magistrala .Doar vecinul meu este .Din bransamentul lui ma racordez eu .
Daca nu va convine va puteti face propria conducta, nu va opreste nimeni. Daca sa racordat la vecin acesta si-a dat acordul scris. Acela trebuie sa il cereti de la constructor sau de la cei care livreaza apa, ca doar nu sapa constructorul de nebun prin proprietatea vecinului si tragea tevi de apa. Nu e nici un viciu ascuns, e o teava de apa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransament apa si canalizare ksc ksc Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente , toate proprietati personale(4 proprietari).Bransamentul la reteaua de apa si canalizare a fost facut de ... (vezi toată discuția)
Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
Parti comune instalatie apa bloc cmiep1@yahoo.com cmiep1@yahoo.com buna ziua, as dori sa stiu daca robinetul de izolare a alimentarii cu apa a apartamentului este sau nu parte comuna. mentionez ca bransarea apartamentului se ... (vezi toată discuția)