avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca Adeverinta eliberata de angajator contine date ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca Adeverinta eliberata de angajator contine date incomplete...

Buna ziua.
In Noiembrie 2016 urmeaza sa-mi depun dosarul pentru obtierea pensiei pentru limita de varsta. Am solicitat, recent, si am primit de la fostii angajatori Adeverinte, dar una dintre ele nu are la baza statele de plata din arhive, ci are „la baza declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat”, iar alta este incompleta, ca in exemplul de mai jos, pentru care formulasem solicitarea astfel:

„...vă rog să-mi eliberați o adeverință din care să rezulte salariile brute lunare individuale/veniturile lunare brute sau, după caz, veniturile lunare asigurate, respectiv nu doar salariul tarifar sau de încadrare, sporul de vechime în muncă și sporurile cu caracter permanent, ci toate sporurile și adaosurile reglementate prin lege sau prin contractul colectiv/individual de muncă, pentru perioada 15 septembrie 1986 – 01 februarie 2002, în care am fost încadrată....
De asemenea, vă rog să menționați în adeverință dacă pentru câștigurile realizate, în perioada susmenționată, întreprinderea a calculat și virat CAS și a reținut și virat pensie suplimentară....
Adeverința pe care v-o solicit îmi este necesară la Casa Județeană de Pensii ... pentru stabilirea drepturilor la pensie pentru limită de vârstă...”

Pentru solicitarea de mai sus am primit 2 documente:

Doc.1) o adresa prin care mi se comunica:
„- s-a eliberat adeverinta nr..../2016, cu castigurile realizare in perioada septembrie 1986-decembrie 1989; - pentru perioada ianuarie 1990-aprilie 2001: adeverinta privind veniturile din aceasta perioada urmeaza sa fie eliberata ulterior, statele de plata din aceasta perioada au fost predate unei firme de arhivare pentru compactarea si scanarea lor”

Doc. 2) o Adeverinta, din care citez:

„Conform evidentelor din arhiva noastra... a fost angajata la societatea noastra... in perioada: 15.09.1986-31.12.1989 in functia... In aceasta perioada susnumita , figureaza in statele de plata a salariilor, dupa cum urmeaza:...”
si in continuare este prezentat un tabel care are, pe 8 coloane, informatii lunare despre: Perioada, Salar de incadrare, Salar realizat in acord, Spor vechime, Indemniz. CO, TOTAL, Garantii, Pensie suplim. 3%.
Dupa tabel se precizeaza ca: „ Mentionam ca societatea a virat pentru perioada in care a fost angajata societatii toate contributiile catre stat”.

Intrebari:
1. Ce demersuri sa fac pentru a obliga angajatorul sa-mi elibereze adeverinta completa, pentru toata perioada in care am lucrat la el, fara sa astept finalizarea arhivarii?
2. In loc de rubrica denumita TOTAL (in tabel), nu trebuia sa fie explicitata denumirea clara, fie salariul brut/net/asigurat etc., conform solicitarii din cerere?
3. Casa de Pensii va accepta ca valabila precizarea ca s-au virat „toate contributiile catre stat” sau ar fi trebuit ca mentiunea sa se refere stict la ceea ce o intereseaza, adica daca „întreprinderea a calculat și virat CAS”, asa cum am solicitat in cerere?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
gaby_germ, utilizator

Alte discuții în legătură

Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensie georgeion georgeion Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru a contesta in instanta decizia de pensionare in cele 45 de zile prevazute de lege si in ce instanta se ... (vezi toată discuția)
Ce anume se ia in calcul? marynela1 marynela1 buna ziua, la calculul pensiilor ce anume se ia in calcul salarul brut (total realizat)fara a scadea cotizatiile ( cass, cas, somaj, ),impozit, sau salarul ... (vezi toată discuția)