avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... tergiversare plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

tergiversare plangere penala

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie ce vizeaza tergiversarea solutionarii unei plangeri penale.
Astfel, la inceputul anului trecut am formulat, impreuna cu alte persoane, o plangere pentru inselaciune, pe care am depus-o la parchet. In martie 2015 am primit o instiintare ca dosarul nr... a fost trimis la politie pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute la art.... lit... cod penal. Pana aici toate bune.

La sfarsitul anului 2015, intrucat nu se mai intamplase nimic nou, am solicitat sa ni se comunice stadiul cercetarilor si, ca urmare am fost citat, impreuna cu ceilalti reclamanti, la sediul politiei, unde am depus declaratii in sustinerea cauzei. De atunci, iarasi, nu s-a mai intamplat nimic. Am luat legatura telefonic cu politistul care instrumenteaza dosarul si care a confirmat telefonic ca, din cauza incarcarii mari, nu a mai putut intreprinde nimic intre timp. Concret, paratul nici macar nu a fost audiat pana acum, la 19 luni de cand am fost anuntat ca dosarul este la politie pentru cercetari!

Ce as putea sa fac? Ma tem ca daca facem presiuni sau reclamatii vom primi o solutie nefavorabila din razbunare, iar altfel dosarul va ramane nelucrat pana la prescrierea faptelor. Inteleg ca sunt dosare multe, dar, totusi, dupa 19 luni, paratul sa nu fie macar audiat?
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 21:46, 19 Octombrie 2016
Buna seara!

Avocat aveti care sa va reprezinte?

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare cercetare penala scarlet scarlet Am depus o plangere penala de la inceputul lunii octombrie 2009. Pana in prezent, ofiterul care se ocupa cu cercetarea penala nu m-a audiat decat pe mine, in ... (vezi toată discuția)
In luna august 2020 am depus la politie o plângere împotriva ... Diablos Diablos In luna august 2020 am depus la politie o plângere împotriva unui bărbat (51ani) care a încercat să corupă și a hartuit o minora (15ani). Am depus ... (vezi toată discuția)
Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)