avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In luna august 2020 am depus la politie o plângere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In luna august 2020 am depus la politie o plângere împotriva ...

In luna august 2020 am depus la politie o plângere împotriva unui bărbat (51ani) care a încercat să corupă și a hartuit o minora (15ani). Am depus odată cu plângerea și probele pe care le-am putut aduna poze ,capturi de ecran. Deși am făcut demersuri legale să aflu stadiul cercetărilor dosarului
și acum este la politie in cercetare. Întrebarea mea este : așa mult poate dura înaintare a dosarului către parchet ? Este cazul să mi iau avocat și să merg cu el la politie pentru a afla stadiul dosarului. Mulțumesc. Orice sfat în legătură cu situația mea este binevenit.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2022
Diablos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diablos , utilizator 14:15, 7 Martie 2022
Nu exista o durata fixa a dosarelor aflate in urmarire penala. De cele mai multe ori depinde de sectia care efectueaza cercetarile.
~ Conținut șters la cerere ~
Minora de 15 ani are capacitate de exercitiu restransa. Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face plângere cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de legea civilă.
In ce calitate ati depus dvs plangerea?
In calitate de tutore

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Minora de 15 ani are capacitate de exercitiu restransa. Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face plângere cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de legea civilă.
In ce calitate ati depus dvs plangerea?


Avand capacitate de exercitiu restransă, plangerea trebuia sa o facă persoana minora, cu incuvintarea dvs, nu dvs.

Alte discuții în legătură

Cercetari cu intarziere, ce e de facut? _Alin_ _Alin_ Anul trecut, am depus plangere la parchet si am asteptat să primesc raspuns. Vazand ca au trecut cateva luni de zile, fara sa primesc o soluție, am mers ... (vezi toată discuția)
Care este termenul rezonabil pentru cercerari penale? Ioan Serghiac Ioan Serghiac In data de 10.02.1016 am depus o plangere penala impotriva a 5 persoane.In 01 august 2017 am fost in audienta la cdt. politiei din Gherla pentru urgentarea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala nesolutionata- procedura ? Narcisa_ Narcisa_ Buna seara, Doresc sa va impartasesc situatia prin care trec, in vederea unei solutii favorabile. Iata speta: Anul trecut, prin luna iulie, am depus o ... (vezi toată discuția)