avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Bună seara! Va rog să-mi spuneți dacă după modificările făcute în 2016 la legea pensiilor, după 11ani și 4luni în gr.II, se va reduce vârsta de pensionare cu 2ani și 3 luni și se va aplica un spor la pensie de 25% pentru toți cei 11ani și cele 4 luni?
Cel mai recent răspuns: draganion , utilizator 13:21, 31 Octombrie 2016
Reducerea va fi de 2 ani.
Se acorda punctaj suplimentar de 25% pentru acea perioada.
Mulțumesc mult! Care perioadă de 2ani sau 11ani și 4luni(cu scuzele de rigoare pt. insistență)
Pentru 11 ani si 4 luni grupa II de munca reducerea este de 2 ani.
Puneti intrebarea mai clar.
Mulțumesc!
Bună seara! Am o nedumerire! Spuneți-mi vă rog dacă penalizarea la pensia anticipată parțial este deocamdată de 0.75% (0.75/100=0.0075) pe lună de ce se spune că pensia se poate reduce până la 50%. La o pensie de 2000lei/lună rezultă o penalizare de maxim 15lei

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol draganion draganion Tatăl a decedat (acum 4ani) și eu și fratele meu nu am dezbătut succesiunea până acum. Mama noastră poate să vândă un teren agricol ca titular cu ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata Moca Moca Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste pensionarea anticipata. Mama mea este nascuta in 26 iulie 1956 si are vechime 31 de ani dintre care 24 de ani si 28 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticip partiala ami_ru ami_ru Buna ziua, Sunt nascuta in martie 1958 (femeie) si am stagiu cotizare (la 30.12.2015) de 29ani 4 luni ( format din Lucrat efectiv 24a6l + Somaj 3a5l + ctr ... (vezi toată discuția)