avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren agricol

Tatăl a decedat (acum 4ani) și eu și fratele meu nu am dezbătut succesiunea până acum. Mama noastră poate să vândă un teren agricol ca titular cu acordul nostru. Cum trebuie să procedăm .
Cel mai recent răspuns: draganion , utilizator 17:30, 17 Octombrie 2016
Pana nu dezbateti succesiunea nu aveti calitatea de proprietari in drept.Puteti face un antecontract ,obtineti un avans cu care faceti succesiunea si dupa aceea contractul in sine.
Mulțumesc mult. Dar mama fiind unica proprietară poate să vândă fără acordul nostru?

[edit : conexare mesaje succesive]
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2016
trandafir2, moderator
Sigur ca da. Fiecare poate dispune de bunurile cum doreste. Numai daca bunul este comun, dobandit in timpul casatoriei cu tatal dvs, atunci trebuie facuta succesiunea. dar daca mama dvs este titularul titlului de proprietate si este dobandit prin reconstituire, mostenire....poate sa l vanda fara acordul dvs.
Bună seara! Mulțumim mult. Dacă începem dezbaterea succesiunii,(eu și fratele meu), ce modalitate ar fi ca mama să cedeze partea ei de succesiune în favoarea noastră?
După dezbatere sa va doneze partea dansei

Alte discuții în legătură

Pensie draganion draganion Bună seara! Va rog să-mi spuneți dacă după modificările făcute în 2016 la legea pensiilor, după 11ani și 4luni în gr.II, se va reduce vârsta de ... (vezi toată discuția)
Mostenire IlincaDaria IlincaDaria Buna ziua.As avea cateva intrebari:suntem 4 frati Tata a decedat in 1998 iar pana acum nu sa facut succesiuna,noi cele trei fete am facut aceea declaratie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cumnata bunicii mele(n are copii,soțul a decedat) ... adamar adamar Buna ziua Cumnata bunicii mele(n are copii,soțul a decedat) dorește să îi lase fetiței mele minore ap dânsei,cu drept de uzufruct. Care e procedura ... (vezi toată discuția)