avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dauna auto pe alt propietar decat soferul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dauna auto pe alt propietar decat soferul

Am cumparat o masina cu act de vanzare cumparare, dar nu am inregistrat masina, merg asa cu ea.
Am facut un accident si trebuie sa fiu despagubit, dar de la asigurari mi s-a spus ca eu nu primesc nici un ban pana nu este prezent propietarul masinii din acte, sau pana nu fac dovada ca am inregistrato la fiscal.
Exista vreo portita pentru asa ceva? Nu pot sa o pun la fiscal deoarece nu cred ca are impozitul platit (apropo de asta, cum pot sa verific?), si propietarul nu cred ca o sa fie de acord sa piarda timp pentru mine, este din alt oras...

A doua intrebare este daca am selectat bani in regie propie, si mi-a facut un deviz cu o suma, pot sa schimb acum sa spun ca vreau sa o repar intr-un service?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:40, 20 Octombrie 2016
Este indicat sa-l suni pe fostul proprietar si sa-i ceri adeverinta fiscala emisa pe baza contractului de vanzare-cumparare, prin care se dovedeste ca el a platit (va trebui sa plateasca impozitul daca nu l-a platit) impozitul si nu mai este proprietatea lui. Apoi o inregistrezi fiscal pe numele tau.

Referitor la reparare in regie proprie, poti sa repari masina pe costurile tale insa la final s-ar putea sa ai surpriza ca asiguratorul sa evalueze costurile de reparatie la o suma mai mica fata de cat ai platit tu.
In dosarul de dauna proprietarul din acte este pagubitul. Puteti rezolva problema daca proprietarul din acte va da o imputernicire prin care va imputerniceste sa intocmiti toate actele din dosarul de dauna si sa incasati despagubirea.
Succes.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire rca ADR_C ADR_C Bună ziua, O să descriu pe scurt evenimentul și cele întâmplate ulterior. Am fost accidentat destul de tare de un domn care mi-a tăiat calea; ... (vezi toată discuția)
Bani de la asigurator rca andreiptb andreiptb Buna, in urma avarierii autoturismului de catre un cetatean si rezolvarea dosarului la inspectorul de daune mi-am depus dosarul la un service agreat de catre ... (vezi toată discuția)
Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)