avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pierdut proces cu politia iasi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pierdut proces cu politia iasi

Am pierdut procesul cu politia iasi si acum trebuie sa imi predau permisul.
Sentinta a fost data pe data de 16.06.2009 si mie mi-a parvenit pe data de 04.08.2008.
Sunt din Ploiesti, dar adresa din buletin este in satul Buda, cca 4km din Ploiesti.
Comunicarea a ajuns la Ploiesti pe data de 29.07 (conform stampilei). Dar la mine a ajuns pe data de 04.08.2009, fara semnatura de predare fara nimic, in cutia postala.
Doresc sa va intreb la care data sa ma conformez cand iau in calcul cele 15 zile de contestatie + 15 zile de la data ramanerii definitive, la cea de pe stampila sau la cea la care am primit plicul ?
Problema este ca de abia astazi am aflat ca pentru ramanerea definitiva si irevocabila asentintei trebuie sa fac cerere, sau cel putin asa mi s-a spus la telefon, dupa ce am sunat la judecatoria iasi.
Eu ma gandeam ca daca trec cele 15 zile fara contestatie atunci este definitiva.
Trebuie sau nu sa fac un drum la iasi ? Pot trimite aceasta cerere prin posta ? Si daca da, cum trebuie sa sune aceasta cerere ?
Va multumesc,
Mircea Tudor
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 12:54, 28 August 2009
andrei_pap87 a scris:

hotararea poate deveni definitiva si irevocabila si prin nerecurare, daca in termen de 15 zile de cand vi-a fost comunicata sentinta civila prin care vi s-a respins plangerea contraventionala, nu urmati calea recursului....nu trebuie sa faceti cerere.

Din momentul in care hotararea a devenit irevocabila, aveti 15 zile sa predati permisul politiei...

OUG 195/2002 Art. 118 - (4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce

Toate cele bune !!!

eu am fost la politie dupa cele 15 zile de cand mi s-a comunicat hotararea ,,, si nu au vrut sa il ia cu motiv ca hotararea trebuie sa fie definitorie si ca sa ma duc la iasi sa iau stampila ... ca oricare (mai bine zis, ca multi altii), la momentul respectiv, nu am citit tot ce scrie pe aceste hartii ... decat acum intrun tarziu ... cele 15+15 zile imi expira maine. daca eu ma duc cu permisul la politie maine ... o sa mi-l primeasca sau o sa mi-l refuze si atunci tre sa aduc stampila de la iasi ?
Ca sa fiti sigur ca permisul va fi primit la politie in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabile trebuie sa legalizati aceasta hotarare in acest sens trebuie sa mergeti(trimite prin posta dar dureaza mai mult )cu sentinta la instanta care a pronuntat-o, la judecatorul de serviciu, cu o cerere pentru legalizare si achitatii o taxa judiciara de timbru (parca de 6 lei) si timbru judiciar (30 bani sau 15 bani).
Cererea ar trebui sa sune cam asa:
Domnule Presedinte,
Subsemnatul.........domiciliat in str.......nr.........etc.......localitatea, in calitate de parat/reclamant in dosarul civil nr......./ anul in contracdictoriu cu ............ in calitate de intimat/reclamant/parat in acelasi dosar,avad ca obiect .........................., ce s-a judecat pe rolul judecatoriei......................., va rog sa-mi aprobati legalizarea sentintei civile nr..........pronuntata in sedinta publica din data de...............de catre ..........judecatoria ..................
Aceasta urmeaza sa fie utilizata pentru ................(deunere permis conducere IPJ......, etc )

Acesta varianta e cea mai sigura ;)
Ar mai exista una un pic mai riscanta, faceti o copie dupa dovada de primire a hotarari judecatoresti, sa se vada faptul ca au trecut 15 zile de la ramanerea definitiva, asa cum prevede art. 118 din 195/2002, intocmiti o adresa la care atasati hotararea cu dovada de comunicare + permisul in original si depunetile prin registratura sau prin mandat postal cu continut declarat(in asa fel in cat sa se stie ce ati depus) IPJ nu are voie sa refuze sa va inregistreze adresa, invocatii prevederile art. 118..............dar v-am spus acesta varianta are unele riscuri.......mai sigura e prima .....
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Analore, utilizator
sau mai aveti o varianta...nu il predati deloc...vi se mai adauga 30 de zile la suspendare si dupa expirarea lor aveti si permis si nici nu mai bateti drumurile pana la Iasi! stima
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
ticut, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Ajutor comunicare hotarare civila cata8791 cata8791 Buna seara, Am primit de la judecatorie comunicarea hotararii civile intr-un dosar pentru retinerea permisului pentru viteza, plangerea a fost respinsa nu ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)