avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

bunaziua ,as dori daca se poate sa imi raspunda cineva la urmatoarele nelamuriri:

- lucrez de 4luni ca si arhivar la itm si vreau sa stiu pe baza caror acte normative , pot cere de ex spor de praf sau spor de confidentialitate in conditiile in care in contractul de munca am clauza de confidentialitate.

-se acorda spor de vechime incepand cu 3 ani vechime ,in conditiile in care eu am intrebat o colega si mi s-a zis ca nu exista asa ceva la personalul contractual din institutie , salariul este negociat si asta e. adica ca am 5ani ca 10 , salariul de baza va fi acelasi.
Cel mai recent răspuns: andreeapanican , utilizator 15:03, 20 Octombrie 2016
Legea nr.284/2010
art.11
...
(3) Tranşele de vechime în muncă, în funcţie de care se acordă cele 5 gradaţii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt următoarele:
- gradaţia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare faţă de nivelul minim al fiecărei funcţii;
- gradaţia 2 - de la 5 la 10 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 1;
- gradaţia 3 - de la 10 la 15 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 2;
- gradaţia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 3;
- gradaţia 5 - peste 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 4.

(4) Gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă se plăteşte cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în muncă, prevăzută la tranşa respectivă, prin acordarea claselor de salarizare prevăzute la alin. (3).

(5) Pentru acordarea gradaţiei corespunzătoare tranşei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral şi perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.
.....

Prin urmare, gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă se acorda indiferent daca sunteti personal contractual sau functionar public in cadrul acelei institutii.

In privinta, acelor sporuri , mai bine solicitati un punct de vedere Inspectie Muncii - for ierarhic superioar ITM-ului.
multumesc frumos de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare bugetari elizbeth elizbeth Buna ziua, Am si eu o intrebare si va rog daca se poate sa ma ajute cineva. Unui salariat permanent care are o vechime de peste 5 ani in unitate si are ... (vezi toată discuția)
Spor vechime mircea2020 mircea2020 In 2010 odata cu diminuarea salariilor cu 25%, sporul de vechime a fost inclus in salariul brut. Dupa reantregirea salariilor in 2012, unde se regaseste sporul ... (vezi toată discuția)
Salarizare bugetari oroszstefanpfa oroszstefanpfa Buna ziua, In sistemul bugetar mai exista notiunea de spor vechime in functie anii lucrati indiferent daca ai la privat sau stat? Cum se acorda? (vezi toată discuția)