avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare/prescriere credit(card de credit)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare/prescriere credit(card de credit)

Buna ziua,

Din cate am citit legile si interpretarile avocatilor un termenul de prescriptie care este de 3 ani pentru obligatiile banesti conform art 405, alin. 1 - incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, conform art. 405 alin. 2 din Codul de Procedura Civila.

"Art. 405 alin 2 Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită."

Si pare ca acest articol este destul de clar cand vine vorba de rate. Ai depasit data scadenta a ratei, clar ca incepe sa curga termenul de prescriptie - Nu?

Acum cand vine vorba de un Credit cu Card de Cumparaturi gen EuroL.. facut in 2008 si incetat sa mai plateasca vreun banut din 2009 luna a 6-a - cand incepe sa curga termenul de prescriptie?

In plus, intervine cumva si contractul care a fost facut pe 2 ani cu posibilitate de resemnare din oficiu?

Sa ma ajute cineva ca innebunesc - De cand incepe sa curga termenul de prescriptie in cazul acestei spete?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:07, 21 Octombrie 2016
Prescriptia dreptului la actiune in privinta obtinerii executarii obligatiilor patrimoniale pe cale judecatoreasca, in cazul obligatiilor succesive, asa cum este si situatia descrisa de dvs. curge separat, pentru fiecare rata restanta in parte. Astfel, pentru rata aferenta lunii a saptea 2009 neachitata, termenul incepe sa curga la data scadenta (07.2009), este de 3 ani si se implineste in luna a saptea 2012. Pentru rata aferenta lunii a 10-a 2009, termenul de prescriptie se implineste in luna a 10-a 2012 si tot asa. Exceptie face interventia vreunuia din cazurile prevazute de lege care pot atrage intreruperea sau suspendarea termenului de prescriptie.
Ce scrie în contractul de emitere card, referitor la exigibilitate? Un card nu are scadențe, se plătetește un anumit procent din suma accesată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)
Declarare scadență anticipată după împlinirea termenului contractual la un credit bancar papati papati Bună seara, am o întrebare, poate cineva mă va lămuri. Speță: Contract bancar încheiat pe perioada decembrie 2004 - decembrie 2009, plățile ... (vezi toată discuția)
Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)