avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere+angajare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere+angajare

Buna ziua !
Am 20 de ani, studiez o facultate acreditate si primesc pensie de intretinere de 450 de lei.

Programul de la facultate imi permite sa lucrez in timpul liber,dar nu vreau sa pierd pensia de intretinere.
Sub ce forme ma pot angaja ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:22, 21 Octombrie 2016
Dacă programul școlar este atât de lejer încât îți rămâne timp liber și pentru a munci, numai o instanță de judecată poate aprecia dacă fiind salariat te mai afli în stare de nevoie.
`
"Copilul major, pentru a beneficia de întreţinere de la părinţii săi, trebuie să facă dovada că se află în continuarea studiilor, presupunându-se că din acest motiv este în incapacitate de a munci, ce determină o stare de nevoie. Urmarea unor cursuri cu frecvenţă redusă nu îl împiedică însă să obţină venituri. De altfel, şi în cazul copilului minor, dacă acesta are venituri proprii care sunt îndestulătoare pentru nevoile sale, părinţii nu sunt obligaţi la întreţinere. Deci, cu atât mai mult, copilul major care poate realiza venituri, programul cursurilor pe care le urmează neîmpiedicându-l să muncească, nu poate solicita întreţinere de la părinţii săi". - (Trib. Călăraşi, dec. civ. nr. 640/R/2010, portal.just.ro).
Depinde de nivelul veniturilor realizate si al cheltuielilor necesare pt obtinuarea studiilor. Daca veniturile nu sunt îndestulătoare pensia continua sa se plateasca la acelasi nivel sau redusa. Dar, repet, depinde de situatia concreta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand inceteza plata pensiei alimentare? exista obligativitatea platii pensiei si pe perioada masterului? Marian marius Marian marius Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii: fiul meu a este licentiat din ac. vara, si m-a informat ca vrea sa se inscrie la masterat tot in cadrul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am de achitat o pensie de intretinere si in hotararea pronuntata de judecatorie trebuie sa platesc aceasta suma pana cand fiul meu termina ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara astoret99 astoret99 Buna ziua, am divortat de sotul meu in anul 2004. In hotararea de divort scrie ca pensia alimentara trebuie sa o plateasca pana la majorat, dar fata mea face ... (vezi toată discuția)