avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri morale pentru participarea fara voie la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri morale pentru participarea fara voie la testarea unor medicamente

Buna seara! In anul 2009 am fost diagnosticat cu atrofie cerebeloasa si luat in evidenta spitalului Socola Iasi, urmand tratamentul prescris de medic. In anul 2011-2012, mi s-a spus ca voi fi bagat intr-un program al spitalului, in care mi se recolta saptamanal sange, acesta fiind trimis in America, din cate am inteles. De acolo primeam pastile, cate una pt fiecare zi a saptamanii, fara a mi se spune denumirea acestora sau pt ce sunt.Am intrebat medicul despre denumirea lor si mi-a spus ca inca nu sunt pe piata.Totul a durat aproximativ 1 an, timp in care starea mea de stare nu s-a imbunatatit, drept urmare sufar de aceasta boala si astazi. Intr-o emisiune televizata, am vazut ca in acea perioada s-au folosit pacienti de la diferite spitale, inclusiv spitalul Socola Iasi, drept cobai la experimentarea unor medicamente in strainatate, medicii primind pt un pacient intre 80000-150000 euro. Atunci am realizat ca si eu am fost folosit drept cobai, mie spunandu-mi-se ca sunt intr-un program al spitalului, prin care ma ajutau sa primesc medicamente gratuit.
Ce pot face in acest caz?Exista o cale legala prin care cei care si-au batut joc de sanatatea mea sa fie trasi la raspundere?
P.S: Medicamentele respective ma puteau omori.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ised8u , utilizator 21:38, 23 Octombrie 2016
Cred că ați putea face o plângere penală.
Multumesc frumos!
Imi puteti spune, va rog, cum sa procedez?
Singurele acte doveditoare pe care le am in acest sens sunt niste rezultate de la firma Covance din America, care mi-au fost date cu foarte multe insistente din partea mea.Ulterior, am aflat ca firma se ocupa cu testarea medicamentelor pe animale.
Din pacate, e foarte probabil ca d-voastra sa fi semnat ceva acord fara sa stiti (daca n-ati citit cu atentie tot ce-ati semnat) in care erau stipulate toate informatiile legate de experiment.
Da, probabilitatea sa fi semnat în acest sens este foarte mare.

Dacă nu ați semnat nimic și s-au făcut experimente sunt de analizat mai multe probleme de drept.
De principiu, ați putea avea câștig de cauza.
daca ati semnat ceea ce se cheama consimtamant informat, lucrurile sunt perfect legale. legislatia specifica interzice recompensarea subiectilor.
daca SUNTETI SIGUR ca n-ati semnat nimic, puteti face plangere penala. chiar si asa, va trebui sa dovediti ca tratamentul v-a inrautatit sanatatea, pentru a va putea constitui in parte civila. intr-un test clinic, o parte din subiecti primeste un placebo in loc de tratament, iar acest lucru este confidential.

Alte discuții în legătură

Cum pot contesta dignosticul pus pe fuga la psihiatrie ? andreea1234566 andreea1234566 Buna ziua In luna iulie am avut niste probleme de sanatate . Lucram in Marea Britanie si locuiam cu partenerul meu cu care eram impreuna de foarte mult timp. ... (vezi toată discuția)
Spitalul elias - fundeni mihalea223 mihalea223 Pe 6 noiembrie mama mea a fost dusa cu salvarea la Elias fiindca spitalul Fundeni nu are primiri urgenta.Ea este diagnosticata din 2001 cu maladia Crohn si ... (vezi toată discuția)
Bolnav de schizofrenie refuză să-și ia tratamentul. este legal să i se administreze cu forța? Nadia9 Nadia9 Bună ziua, mama mea are schizofrenie și ea nu acepta ca este bolnava și nu-și mai ia tratamentul de când a fost internata forțat acum 4 ani. Am vrea sa ... (vezi toată discuția)