avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bolnav de schizofrenie refuză să-și ia tratamentul. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bolnav de schizofrenie refuză să-și ia tratamentul. Este legal să i se administreze cu forța?

Bună ziua, mama mea are schizofrenie și ea nu acepta ca este bolnava și nu-și mai ia tratamentul de când a fost internata forțat acum 4 ani. Am vrea sa evitam internarea fiindcă a fost traumatica pentru mama și pentru noi și am vrea sa o ajutam pe alta cale fiindcă internarea se pare ca nu a ajutat și cred ca în cazul ei e nevoie de o obligare de continuare al tratamentului. As vrea sa știu dacă este legala punerea unei injecții acasă în mod forțat de către un asistent dacă psihiatrul zice ca persoana are nevoie de tratamentul respectiv. Ma refer la un medicament injectabil care durează efectul pana la trei luni. Este nevoie de ordin judicial sau cu prescriere medicala este suficient. Mama mea cred ca m-ar denunta sigur. Mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Independent de factorul afectiv si subiectiv,incercati sa evidentiati si sa prioritizati interesul mamei dv
Analizati avantajele internarii in unitate de specialitate in raport de tratamentul la domiciliu
daca medicul specialist recomanda tratament injectabil este suficient pentru aplicarea acestuia de catre persoana specializata
Eu cred ca ar trebui dusă la spital pentru injectie daca e vorba doar de o injecție.
Nu ar necesita internarea...
Asa ati avea sanse.

Nu cred ca veti obtine hotărâre judecătorească în alte condiții decât cele sus arătate.
Si asa va fi dificil procesul.
Din păcate tratamentul forțat nu este legal.
Asta că sa vă răspundem strict la ce ați întrebat .
Am înțeles. Mulțumesc. Problema mamei mele este ca o internan si cum iese sau la cel mult trei luni își lasă tratamentul și ne este greu sa stam mereu sa o internan fiindcă ne este mila și credem ca este mai puțin dur sa vina și sai faca medic sau asistent injectia acasă, dar se pare ca nu se poate.
Am înțeles asta, singura varianta pe care o aveți este sa o declarați incapabila in instanta. In acest fel veți putea lua decizii în locul ei .
Apelati la un avocat și astfel veți rezolva problema . Iar tratamentul nu va mai fi administrat forțat în acest caz.

Alte discuții în legătură

Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna instituţionalizarea unui bolnav psihic? Cosmina1234 Cosmina1234 Care sunt pasii de urmat pentru instituţionalizarea unui bolnav de schizofrenie, retard mintal, oligofrenie, care are aceasta recomandare de la medicul ... (vezi toată discuția)