Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ingrijeste: gatit,spalat,plata facturilor etc. Ca stare psihica,este in general ok,fiind sub medicatie. In ultima perioada insa,datorita alcoolismului si a dependentei de tigari, a devenit agresiv,in special fata de soacra mea.Conflictele au escaladat pana ce,saptamana trecuta, a lovit-o destul de rau,si a spart lucruri prin casa. Aceasta a reusit sa sune la 112, politia a venit,a evaluat situatia,a plecat fara a face nimic.Ni s-a spus ca nu pot fi luate masuri legale datorita bolii de care sufera, si nici nu poate fi internat intr-un spital psihiatric pe termen lung (am inteles ca statul evita cat se poate acest lucru,pentru a evita cheltuielile). Fratele refuza Internarea tempora.Practic, el a incercat sa o omoare,ar fi reusit probabil,daca nu suna la 112.Cu toate astea, In momentul de fata,e acasa,linistit,iar soacra mea doarme pe unde apuca,nu se poate duce acasa nici macar pentru a-si lua schimburi. Ce se poate face in aceasta situatie,cum putem gasi o cale de rezolvare? Va rog sa ma ajutati cu cateva indrumari!
Cel mai recent răspuns:
Dapix , utilizator
11:41, 13 Decembrie 2016