avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intenare in spital bolnav psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intenare in spital bolnav psihic

va rog sa-mi spuneti cum as putea proceda pentru a interna un bolnav psihic [Bipolara] intr-un centru de boli cronice. ,familia nu-l mai poate stapani si nu vrea sa faca tratament iar infractiunile produse de el se tin lant sa nu mai vb de disimulare unde este un geniu. multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:46, 11 Decembrie 2012
Manifestarile unei persoane afectate de tulburare bipolara sunt intradevar periculoase in cazul in care nu se se aplica tratamentul, cel putin in perioada episoadelor maniacale. Luati legatura cu medicul de familie deoarece bolnavul se afla deja in evidenta acestuia si solicitati trimiterea catre un medic specialist psihiatru, iar acesta in urma consultului va recomanda un centru de tratament al afectiunilor neuropsihice.

Legea 487/2002, legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice
ARTICOLUL 45

O persoana poate fi internata prin procedura de internare nevoluntara numai daca un medic psihiatru abilitat hotaraste ca persoana sufera de o tulburare psihica si considera ca:
a) din cauza acestei tulburari psihice exista pericolul iminent de vatamare pentru sine sau pentru alte persoane;
b) in cazul unei persoane suferind de o tulburare psihica grava si a carei judecata este afectata, neinternarea ar putea antrena o grava deteriorare a starii sale sau ar impiedica sa i se acorde tratamentul adecvat.

ARTICOLUL 46

Internarea nevoluntara se realizeaza numai in spitale de psihiatrie care au conditii adecvate pentru ingrijiri de specialitate in conditii specifice.

ARTICOLUL 47

(1) Solicitarea internarii nevoluntare a unei persoane se realizeaza de catre:
a) medicul de familie sau medicul specialist psihiatru care are in ingrijire aceasta persoana;
b) familia persoanei;
c) reprezentantii serviciilor abilitate ale administratiei publice locale;
d) reprezentantii politiei, jandarmeriei, parchetului sau ai pompierilor.
(2) Motivele solicitarii internarii nevoluntare se certifica sub semnatura de catre persoanele mentionate la alin. (1), cu specificarea propriilor date de identitate, descrierea circumstantelor care au condus la solicitarea de internare nevoluntara, a datelor de identitate ale persoanei in cauza si a antecedentelor medicale cunoscute.
multumesc mult, as dori sa stiu unde se afla [localitati]acest gen de institutii [spitale].bolnavul este din jud. cluj.
In CLuj napoca sunt doua spitale de psihiatrie.
Intrucat regulamentul forumului imi interzice sa dau nume de institutii, o sa va ajut astfel:
Intrati pe google, introduceti cuvintele "spitate de psihiatrie in judetul cluj", se va deschide o fereastra care are o harta in partea dreapta, dati click pe harta, harta sa mareste si atunci mergeti cu cursorul pe fiecare icoana cu litera A (cititi legenda in partea stanga) si aflati numele spitalului si adresa acestuia.
Pentru ca un medic psihiatru sa constate cele prevazute de lege este necesar sa il consulte.
Acesta este primul pas.

Dupa ce faceti acest prim pas reveniti pe forum sa analizam si care este pasul doi daca veti avea probleme in continuare.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnav de schizofrenie foarte violent Konstantyn86 Konstantyn86 Am in casa un bolnav de schizofrenie cu multiple internari (anul acesta a fost internat de 7 ori de la Paste si pana acum) . Acest bolnav isi ia tratamentul ... (vezi toată discuția)
Cum ajuti un bolnav de schizofrenie care se izoleaza si nu vrea sa fie ajutat? Vanessica89 Vanessica89 O matusa sufera de schizofrenie si refuza sa mai raspunda la usa si sa primeasca ajutor. Nu are venituri, fiica fiind singura care ii asigura traiul. Precizez ... (vezi toată discuția)
Lămuriți-mă și pe mine în privința unor texte de lege ContSters396991 ContSters396991 ”Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate [b]incercarile de internare voluntara[/b] au fost epuizate.” Internarea realizată prin ... (vezi toată discuția)