avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fata cu schizofrenie; urgenta!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fata cu schizofrenie; urgenta!!!

Buna seara,

Ma puteti ajuta si pe mine? va rog mult de tot.
Am o "amica", nu sunt ruda cu ea si are schizofrenie destul de avansata, deoarece nu ia tratamentul de multi ani. Ea nu ma stie mai deloc , desi am vorbit cu ea cateva saptamani si am ajutat-o cu de toate.

Mentionez ca acesta fata sta singura, intr-un apartament abandonat, nu mai poate sa aibe grija de ea, viata/sanatatea ei fiind in pericol si are deseori acele episoade psihotice, delir, halucinatii, simturile toate ii sunt intr-un total dezechilibru. A fost diagnosticata acum ceva ani cu schizofrenie.
Rudele ei sunt in strainatate . Unde as putea apela ca sa reusesc sa o duc in spital ?
Nu cred ca daca as chema un medic la locatia ei, un medic psihiatru, aceasta l-ar accepta, ci din contra, ne-ar da afara , asta e reactia ei.

Cum as putea sa o duc in spital cu ajutorul ambulantei? Ea nu vreau sa auda de ambulanta si devine agresiva verbal daca ii zic de spital .
Presupun ca incalc legea daca sun la 112, eu nefiind nici ruda , iar doctorii gasind-o calma si incoerenta, nu o pot lua, legea nepermitandu-le.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cum ajuti un bolnav de schizofrenie care se izoleaza si nu vrea sa fie ajutat? Vanessica89 Vanessica89 O matusa sufera de schizofrenie si refuza sa mai raspunda la usa si sa primeasca ajutor. Nu are venituri, fiica fiind singura care ii asigura traiul. Precizez ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna CristinaML CristinaML Buna ziua noi avem custodie comuna dar eu vreau sa-i interzic sotului sa mai vada copilul sau sa il vada doar in prezenta unui asistent maternal deoarece ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa fac sa contest un diagnostic pshiatric si decizia medicala asupra capacitatii de munca TruscaAlex TruscaAlex Buna ziua in anul 2014 am fost batut de politie si drogat cu cocaina am fost internat intr-un spital de pshiatrie unde fiind sub influenta drogurilor doctorul ... (vezi toată discuția)