avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mama eroina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mama eroina

Am cautat pe internet despre acest proiect si nu prea am gasit multe informatii despre ce vreau eu!
Mama ma rugat sa ii trimit o copie de certificat de nastere pentru a beneficia de banii acestui proiect!
Am 3 intrebari pe aceasta tema!
1.Daca trimit o copie dupa certificatul meu de nastere in romania e posibil sa ma afecteze aici in germania unde eu lucrez legal si i-au si alocatie de 200E de la ei?
2.Cum pot proteja copia mea de alte chestii sa fie valabila doar pentru acest proiect?
3.Eu sunt major am peste 21 de ani,e posibil ca eu sa intru in acest proiect unde ea mai are 2 copii de varsta 6-9 ani?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters398648 , utilizator 21:13, 22 Octombrie 2016
videoxpnetro a scris:

1.Daca trimit o copie dupa certificatul meu de nastere in romania e posibil sa ma afecteze aici in germania unde eu lucrez legal si i-au si alocatie de 200E de la ei?

Pai mama dumneavoastra putea sa aiba in casa, aici in Romania, o copie a certificatului dumneavoastra de nastere si putea sa-l foloseasca fara sa va intrebe. Este normal ca parintii sa aiba actele de nastere ale copiilor si oricand sa poata sa le prezinte la serviciu, autoritatilor s.a.m.d. Nu inteleg teama ce o aveti.

Buna seara stimate domn eu va multumesc ca mi-ati acordat din timpul dvs personal raspunsul la intrebarea mea!
Daca ea va intra in aceasta lege folosind certificatul de nastere copie nu ma afecteaza pe mine aici in germania avand alocatie aici?
Lucrez si legal aici
Am discutat cu cativa avocati de aici ei mi-au spus ca o sa am probleme foarte grave!
Deocamdata acesta este doar un proiect si nu a deveit ica lege.
Apoi, daca va deveni lege in forma depusa ca proiect de lege, mamele ce au trei copii sau mai mult vor putea primi o indemnizatie viagera.
Conform proiectului de lege, femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie. Femeile care au crescut patru copii vor primi 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, plus titlul şi medalia de „Mamă Eroină”.
Această indemnizaţia viageră se va actualiza anual în funcţie de salariul mediu net pe economie şi nu va ţine cont de alte venituri pe care familia le obţine.
Asadar indemnizatia ce o va primi mama dumneavoastra (daca va intra legea in vigoare), nu are nici o legatura cu veniturile obtinute de familie, de membrii familiei.
am inteles eu va multumesc pentru raspuns!
Week end placut si toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am văzut o postare pe facebook cum că mamele care au crescut ... Dan Prisacariu Dan Prisacariu Bună ziua Am văzut o postare pe facebook cum că mamele care au crescut trei sau mai mulți copii vor primi o indemnizație viageră Aceste indemnizații ... (vezi toată discuția)
Pensie mame eroine eugenia 82 eugenia 82 S-a adoptat legea pensiei mamei eroine?....in acest sens imi puteti spune si ce acte se depun si unde?...multumesc anticipat! (vezi toată discuția)