avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor pt familiile care au 3 sau mai multi copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor pt familiile care au 3 sau mai multi copii

Daca au ajutor din partea statului sau nu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 25 August 2017
Buna ziua :) mamicile care au nascut 3 copii indiferent daca sunt majori sau minori pot beneficia de o indemnizatie de 30% din salariul mediu net, lunar, toata viata. Daca au mai mult de 4 copii indemnizatia va fi de 40% iar daca au 5 sau mai multi copii indemnizatia va fi de 50% si vor primi o medalie de mamica eroina. Aceasta indemnizatie va fi neimpozabila.
Ca sa poata beneficia de ea mamica va trebui sa faca o cerere scrisa si sa prezinte certificatele de nastere ale celor mici.
Acelasi lucru se va aplica si la taticii care sunt singuri si cresc 3 sau mai multi copii.
Este oficial ce se aude despre mamicile care au peste 3 copii si nu mai au servici va primi acea indemnizatie pe viata sau cum so numi.
Ce text de lege prevede asa ceva?
Cornel Vasile a scris:

Ce text de lege prevede asa ceva?

Da am inteles adica statul ne vor face sotiile eroine.vor primi ele un fel de pensie viagera pe viata daca nasc mai mult de 3 copii.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
ContSters438009, utilizator
Ce intelegeti dvs este una, iar adoptarea unui act normativ este alta.

Din cate stiu, niciun text de lege , in prezent, nu prevede asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama eroina ContSters398648 ContSters398648 Am cautat pe internet despre acest proiect si nu prea am gasit multe informatii despre ce vreau eu! Mama ma rugat sa ii trimit o copie de certificat de ... (vezi toată discuția)
Am văzut o postare pe facebook cum că mamele care au crescut ... Dan Prisacariu Dan Prisacariu Bună ziua Am văzut o postare pe facebook cum că mamele care au crescut trei sau mai mulți copii vor primi o indemnizație viageră Aceste indemnizații ... (vezi toată discuția)
Ajutor - lege mama eroina Tatiana Deaconescu Tatiana Deaconescu Buna dimineata,legea pentru mame eroine a intrat in vigoare? Si daca da,ce acte sunt necesare si care sunt conditiile? (vezi toată discuția)