avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu neplatit 8 luni - care este procedura legala ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu neplatit 8 luni - care este procedura legala in instanta

Buna ziua,
Intampin o problema cu fosta firma angajatoare, in sensul ca, anul acesta (timp de 8 luni) nu mi-am primit niciun salariu.
Impreuna cu colegii am depus o plangere la ITM , i s-au facut cateva controale si am primit un raspuns oficial ca pana la data de X , compania trebuia sa isi incheie obligatiile salariale fata de noi.
Au trecut 10 zile de la data respectiva,si nu s-a intamplat nimic.
ITM-ul ridica din umeri, practic ei si-au facut treaba , si ne sugereaza sa o actionam in judecata.
Am incercat sa aflu niste raspunsuri de la Tribunal si Judecatorie, dar si dumnealor ridica din umeri.
Nu stiu care este procedura legala care trebuie urmata, tinand cont de faptul ca, un avocat e destul de costisitor pentru noi deoarece nu am incasat niciun salariu de ceva vreme...
Mentionez faptul ca la un anumit moment, toti am fost trecuti in contracte cu salarii minime de incadrare, pentru ca taxele sa fie mai mici. Contractele NU sunt semnate de catre noi.
Nu s-au platit nici obligatiile fiscale (cas, cass) la stat pentru noi.
Societatea este deja in insolventa,
Va rog frumos, sa ma ajutati cu un sfat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Giorgiana1986, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 29 Octombrie 2016
Art. 161 din Legea nr. 85/2014 reglementeaza ordinea in care creantele vor fi platite.In acest caz, creantele izvorate din raporturi de munca ocupa pozitia a treia si sunt precedate de cheltuielile aferente procedurii insolventei, prioritare, si de creantele provenind din finantari acordate debitorului in perioada de observatie in scopul desfasurarii activitatilor curente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salarii eduuard eduuard Pentru a actiona in justitie o persoana juridica pentru neplata salariilor, ce fel de cerere se depune la instanta? In cazul in care persoana juridica este in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! ma numesc silviu popa si am nevoie de un formular ... mihaias93 mihaias93 Buna ziua ! Ma numesc Silviu Popa si am nevoie de un formular de \"CERERE DE INSCRIERE a creantei in tabelul preliminar \" . Va rog sa-mi spuneti unde ... (vezi toată discuția)
Cotizati sociale neplatite Agvil Agvil Buna!Va rog ma ajutati cu un model cerere chemare angajator in judecata pt.neplata cotizațiile sociale . (vezi toată discuția)