avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plata daune morale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plata daune morale

Buna,

In 2015 am castigat un proces pentru "lovirea sau alte violente" fapt pt care faptuitorul a fost obligat la plata a 6000 de euro daune morale. In timpul procesului si-a instrainat tot ce era pe numele acestuia ca si bunuri mobile. Nu are venituri inregistrate, lucrand in afara tarii ocazional, dar are mai multe bunuri mobile care sunt cel mai probabil inregistrate in alta tara.

In acest caz, daca plata daunelor morale este probabil fara finalitate, se poate face o cerere ca acestuia sa i modifice pedeapsa la pedeapsa cu inchisoarea cu executarea, si daca da, care ar fi conditiile si pasii de urmat?
Da, se poate face o astfel de cerere.
Trebuie depusa la instanta care a judecat la fond procesul.
Banuiesc, ca fiind un proces penal, s-a stabilit si o sanctiune penala, respectiv pedeapsa cu inchisoare cu suspendare si un anumit termen de incercare.
Cererea pe care doriti sa o formulati trebuie sa o faceti inainte de expirarea termenului de incercare.
Puteti face o asfel de cerere conf.art.581 indice 1- art.583 NCPP raportat la art.93(5)-96 NCP.
In sentinta scrie ca 6000 de euro sunt daunele morale, 3000 lei amenda penala, nu scrie nimic despre vreo pedeapsa cu inchisoare cu suspendare, dar scrie ca daca nu plateste amenda penala atunci se poate schimba in pedeapsa cu inchisoare. Amenda penala au platito in ultimul minut ca sa evite inchisoarea. Deci se poate sa solicit si pentru daunele morale neplatite?
Trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc, instanta nu mai are cu ce sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca refuza sa-mi plateasca despagurile date de instanta? xuser xuser Ce se intampla cu o persoana daca o persoana refuza sau nu poate sa-mi onoreze daunele morale si materiale oferite prin sentinta de instanta?! Sa zicem ca ... (vezi toată discuția)
Permis anulat in baza art 337 ncp Ganriel Ganriel Solutia pe scurt: In baza art.337 Cod penal si art.375 Cod pr.penală condamna inculpatul SECARĂ GABRIEL, ... pentru infracţiunea de refuz sau sustragerea de ... (vezi toată discuția)
Accident de masina care imi poate schimba viata in rau! Dan Marian Dan Marian In decursul acestui an am avut o intamplare foarte nefericita mai exact un accident de masina in care am patruns pe contrasens lovind masina care se deplasa ... (vezi toată discuția)