avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare auto

Buna ziua! Am o mare problema in legatutra cu vanzarea unui autoturism, mai precis autoturismul meu l-am vandut unui rom printr-un contract de vanzare cumparare facuta de mana cu 2 martori, banii sau achitat evident in aceeasi zi.Problema cea mare este ca a doua zi cumparatorul (tiganul) a refuzat masina pe dovada ca nu are pe cine inscrie el fiind dator la finante, iar concubina e tanara si din pricina asta asigurarea RCA ul este foarte mare. Cumparatorul acuma ma obliga sa fac act de comodare la notar pe un termen nelimitat altfel imi cere banii inapoi si imi spune ca actul de vanzare cumpare nu e valabil daca nu e legalizat. Eu inca figurez ca si proprietara masinii pt ca nu am ajuns sa o pot scoate de la impozite. Va rog indrumati-ma ce a fac sunt femeie singura fara aparare nu stiu incotro sa apuc, sunt disperata!! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:42, 24 Octombrie 2016
Ce va lipseste sa o scoateti din evidenta fiscala ? Daca reusiti sa il scoate de la fisc, ati scapat de masina si nu mai aveti nicio problema. Cumapartorului ii puteti face plangere penala daca veti avea probleme cu el- amenintari, acte de violenta etc.

Daca nu o puteti scoate de la financiar, ce puteti face e sa il actionati in judecata ca hot ce se va pronunta sa tina loc de act autentic si sa fie obligat sa procedeze la inmatricularea masinii.

Oricum ar fi, nu cedati santajului si nu ii faceti act de comodat.
Pt vanzarea unui bun mobil, nu e necesar un act autentic. Si acele contracte facute de firme in domeniu, nu sunt contracte autentice , ci tot inscrisuri sub semnatura privata.. cu martori- firma.
Luati in calcul si varianta de a lua masina inapoi, o verificati si ii dati banii inapoi.

Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
eu intre timp mi-am luat alta masina nu am cum sa -i returnez banii inapoi , pt ca m-am bazat pe acel contract de vanzare cumparare, teoretic urma sa o ia pe numele lui, dar sa intors a 2 zi, impozitul si amenda de circulatie mi-e platita la zi, practic e "curata" masina, daca cumva nu v-a vrea sa o ia pe numele lui am dreptul sa o radiez? nici nu stiu care pas sa-l fac primul.....
inca o data intreb, ce va trebuie ca sa o radiati fiscal, adica de ce nu ati radiat-o ?
nu am radiat-o din cauza ca cumparatorul urma sa o ia pe numele lui care il costa undeva la 400 ron, deci nu era o avere, dar el acuma refuza din pricina mentionate mai sus adineauri, pai daca o radiam nu mai umbla nici el nici eu cu masina, eu m-am bazat pe contractul facut intre noi si martorii si atunci eram linistita ca fac procedura corecta. Acuma dupa cum v-am spus sunt disperata ca nu stiu incotro sa apuc in cazul in care va refuza in continuare sa o ia pe numele lui ce fac? cum o scot de la impozit? pe ce baza? ca doar acel contract am facuta de mana fara o copie de buletin de la el
Vreau sa va intreb inca ceva, ce sanse asi avea sa o pot scoate masina de la impozit pe baza contractului de vanzare cumparare de mana , mentionez ca nu detin copie de pe buletinul cumparatorului, cand am vandut masina am predat asigurarea RCA si talonul, cartea masinii am pastrat pana la finalizarea procedurii.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
roberta79, utilizator

Alte discuții în legătură

Radiez masina si circul cu ea, ce risc? ContSters233402 ContSters233402 buna ziua!am auzit la cineva ca a radiat masina, pt ca avea impozit de 2500lei si circula asa cu ea.ce risca el sa pateasca daca este depistat??si daca se ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)
Intrebare Cozmi Cozmi In primul rand nu stiu daca ma incadrez bine aici dar am si eu o problema/o nedumerire...deci sa va spun. Zilele astea am cumparat o masina care este pe o ... (vezi toată discuția)