avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare auto

Buna ziua! Am o mare problema in legatutra cu vanzarea unui autoturism, mai precis autoturismul meu l-am vandut unui rom printr-un contract de vanzare cumparare facuta de mana cu 2 martori, banii sau achitat evident in aceeasi zi.Problema cea mare este ca a doua zi cumparatorul (tiganul) a refuzat masina pe dovada ca nu are pe cine inscrie el fiind dator la finante, iar concubina e tanara si din pricina asta asigurarea RCA ul este foarte mare. Cumparatorul acuma ma obliga sa fac act de comodare la notar pe un termen nelimitat altfel imi cere banii inapoi si imi spune ca actul de vanzare cumpare nu e valabil daca nu e legalizat. Eu inca figurez ca si proprietara masinii pt ca nu am ajuns sa o pot scoate de la impozite. Va rog indrumati-ma ce a fac sunt femeie singura fara aparare nu stiu incotro sa apuc, sunt disperata!! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:42, 24 Octombrie 2016
pai daca o radiam nu mai umbla nici el nici eu cu masina,

Vorbim de radierea de la fisc, ca de radiere din circulatie nici nu se pune problema, masina nu se radiaza decat cand e scoasa din circulatie .
Sa o radiati de la fisc e tot ce aveti nevoie.

acte necesare :



„declaratie pentru scoaterea din evidenta a mijloacelor de transport” - ITL 027 model 2009;

[ link extern ]


-„cerere pentru eliberarea unui certificat de atestare fiscala pentru persoane fizice privind impozite, taxe locale si alte venituri datorate bugetului local- model 2016 ITL 010;

[ link extern ]

- act de vanzare-cumparare;
-cartea de identitate a vehiculului eliberata de R.A.R. (original si fotocopie);
-actul de identitate al contribuabilului: C.I./B.I/N.I.F/C.U.I (original si fotocopie);- al dvs , nu al aluia;
-fisa de inmatriculare a vehiculului (original);

Ce nu aveti din astea ?

talonul !!! si problema e ca azi am primit vesti de la el cum ca ma da la politie pe baza ca maina are unele probeleme etetice cum ar fi rugina, sau pete de ulei pe motor etc si ca se mai gandeste daca v-a mai continua sa facem actul de comodat, el sustine intr-una ca de nu imi convine imi aduce masina acasa si ma obliga sa dau banii inapoi ! Indrumati-ma va rog ca nu mai stiu cum sa procedez , legal ce drepturi am??
Din ce v-am postat eu , unde vedeti ca va trebuie talonul??
Lasati-l naiba sa se duca unde vrea ! politia o sa il trimita la plimbare.
mergeti la sectia financiara si radiati-o fiscal, daca va refuza ( vedeti de ce ), ajungeti in instanta sa il actionati in judecata, v-am zis mai sus pt ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiez masina si circul cu ea, ce risc? ContSters233402 ContSters233402 buna ziua!am auzit la cineva ca a radiat masina, pt ca avea impozit de 2500lei si circula asa cu ea.ce risca el sa pateasca daca este depistat??si daca se ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)
Intrebare Cozmi Cozmi In primul rand nu stiu daca ma incadrez bine aici dar am si eu o problema/o nedumerire...deci sa va spun. Zilele astea am cumparat o masina care este pe o ... (vezi toată discuția)