avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenul nu are autorizatie pentru gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenul nu are autorizatie pentru gard

Doresc sa cumpar un teren pe care:
- este deja construit gardul,
- are amplasata o ghereta fara fundatie pentru WC (o groapa mica provizorie),
- are put.
Pentru toate acestea, proprietarul nu poseda autorizatie de construire/amplasament etc (nici un fel de autorizatie). Proprietarul la randul lui, a cumparat terenul tot fara autorizatie. Cum trebuie rezolvat pentru a putea cumpara terenul?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:45, 24 Octombrie 2016
Terenul este inscris la cartea funciara ?
Buna seara,
Pentru anumite constructii (toaleta provizorie sau gard fara fundatie) nu este nevoie de autorizatii.
Nici pentru putul de apa nu-i nevoie de asa ceva dar e bine sa mergeti cu apa la analize sa vedeti daca este potabila.
@Silviu_Bologa, pentru împrejmuire, groapă wc, puț sau fântână este nevoie de autorizatie, însa nu asta este important deocamdata in discutie, ci daca terenul este înscris la c.f., cand a fost inscris la c.f. si daca pe înscrierea respectiva figureaza vreo constructie / lucrare pe acel teren.
Buna seara,
Niciun notar nu va incheia un act de vanzare cumparare fara ca terenul sa fie inscris in cartea funciara.
Normal ca niciun notar nu va incheia un act de vanzare cumparare fara ca terenul sa fie inscris la cartea funciara, de aceea am si intrebat daca este inscris la cartea funciara, samd.

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie elena.13 elena.13 Buna ziua as vrea sa stiu dacs pentru o constructie de 3 metri latime si 5 metri lungime cu fundatie doar la de beton imprejmuita cu dale de beton dar care ... (vezi toată discuția)
Gard la strada cspopescu cspopescu Buna dimineata, Am achizitionat un teren intravilan situat intre 2 case (proprietati). Acesta nu are gard in fata la strada si nici in spate. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna act de buna vecinatate yulyus yulyus Am cumparat un teren intravilan prin contract de vanzare cumparare, am facut cadastru, avem intabulare si extras de carte funciara, am platit impozitul la ... (vezi toată discuția)