avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... creante catre spital
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

creante catre spital

Buna ziua,
acum doi ani am avut un accident de masina, la care eu am fost vinovata.
In masina pe care o conduceam, am luat doua cunostinte iar pe traseu am avut un accident.Cele doua victime au fost transportate la spital, dar doar una dintre ele a ramas peste noapte inernata, ea fiin zgariata la frunte cum s-a lovit in parbriz.
alte rani nu au fost, fiind externata a 2 zi.
Dupa 2 ani am primit de la spital o instiintare ca as avea de platit spitalizare 3200 lei pentru cele 2 fete internate( una externat a in ziua accidentului, cealalta in urmatooarea zi).
Sunt obligata ca dupa atat timp sa platesc aceasta suma?, dupa ce perioada se prescrie o creata de genul acesta?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:45, 27 August 2009
Perioada generala de prescirptie este de 3 ani, iar ea este intrerupta prin orice act, prin care creditorul incearca sa obtine plata datoriei (de exemplu de trimiterea scrisorii primite de Dvs. -- adica in momentul in vi-sa trimis scrisoarea, incepe sa curga o noua perioada de trei ani).

Probabil ca trebuie sa platit datoria respectiva.
De platit trebuie sa platiti, poate doar cuantuumul sa fie supus obiectiilor. Termenul de prescriptie este de 3 ani.
Totusi, avetio posibilitatea sa solicitati sa va detalieze cheltuielile efectuate pentru tratamentul si celelalte cheltuieli efectuate cu cele 2 persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii care trebuie urmati in urma unui accident rutier soldat cu o victima. mihaelacristinap mihaelacristinap Buna ziua. La inceputul saptamanii am provocat un accident rutier prin neacordare de prioritare. In urma acestui accident a rezultat o victima. Victima nu ... (vezi toată discuția)
Accident auto butgeorge butgeorge In data de 9 septembrie 2015 a avul loc un accident langa Dej, vinovatul si-a recunoscut vina si am zis ca ne intelegem pe cale amiabila, dupa ce am stabilit o ... (vezi toată discuția)
Pretentii cheltuieli spitalizare dupa 3 ani si "intampinare"! cyan cyan spitalul in care a fost internat fratele meu in urma unui accident produs acum 3 ani a introdus plangere in instanta pentru recuperarea cheltuielilor ... (vezi toată discuția)