avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere copii

Buna ziua,
sunt in proces cu fosta sotie pentru scaderea pensiei pe care o datorez celor doi copii ai mei. Momentan pensia de intretinere este situata sub pragul maxim prevazut de lege deoarece eu lucrez in Germania, iar copiii ramanand in Romania acel 1/4 din salar, stabilit ca plafon maxim, este peste nevoile lor. Daca eu o sa castig procesul (sau ea), dupa ce perioada ma poate da din nou in judecata fosta sotie fie pe motiv ca au crescut cheltuielile copiilor, fie ca mi-a crescut mie salariul? Are dreptul sa ma tot "poarte" prin procese pana ce copiii implinesc 25 de ani?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru1312 , utilizator 20:32, 24 Octombrie 2016
Sotia va va purta la ce copiii devin majori, apoi va poarta copiii pana când împlinesc 26 de ani, dacă îndeplinesc condițiile.
Nu exista un termen, va poate da oricând în judecata, de cate ori se schimba împrejurările care au stat la baza vechii hot.
Dacă se fixează în procent, nu mai contează ca vi se mărește salariul sau cresc nevoile. Scăpați de procese astfel.
Ce înseamnă că pensia e peste nevoile lor? Poate isi vor permite și altele dacă au venit mai mare- poate un curs, o meditație, o excursie.. nu numai o farfurie cu mâncare și doua schimburi de haine. Contează desigur, despre ce sume vb.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Buna seara,
Pentru cei 2 copii sotia va va cere 1/3 din venitul net al dumneavoastra conform art. 529C.Civ.
Va poate da in judecata de cate ori va constata ca nu platiti cuantumul legal.
Cum adica ce le trimiteti, 1/4 din salaru, e peste nevoile lor?
Nu-s copiii dumneavoastra? Nu au dreptul si ei sa traiasca civilizat? Sa mearga la un spectacol sau intr-o tabara?
Conteaza doar farfuria de ciorba si o mcamasa buna?
Va va chema sotia in judecata pana cand copii devin majori iar dupa aia va vor chema ei in judecata, daca isi continua studiile, pana la 26 de ani.
Stati linistit ca nu se pune problema doar de trait civilizat. Merg in tabere si in excursii de cate ori isi doresc. Legea nu prevede ca trebuie sa ii cresc statutul mamei. La un venit net de 9000euro lunar, nu credeti ca 3000euro este cam mult pentru doi copii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ptr 2 copii mitroigeorge mitroigeorge Am 2 baieti cu 2 neveste. primul baiat are 27 ani si am incheiat cu plata pensiei. pensia era stabilita % din salariu 16.5% ptr fiecare. Cel de-al 2 lea are ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie alimentara puiuandrei puiuandrei Salutare, In octombrie incepe anul universitar si parintii sunt in divort, iar abia dupa 1 octombrie este primul termen. Avand in vedere ca orasul in care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară pentru 3 copii Motorga nelu iulian Motorga nelu iulian Buna ziua soția mea sa cunoscut cu alt baiat si vrea sa divortam ati putea sa ma anuntati cu un sfat si sami socotiți cat trebuie sa plătesc pensie ... (vezi toată discuția)