avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara ptr 2 copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara ptr 2 copii

Am 2 baieti cu 2 neveste. primul baiat are 27 ani si am incheiat cu plata pensiei.
pensia era stabilita % din salariu 16.5% ptr fiecare.
Cel de-al 2 lea are 12 ani,
Mama lui, de care am divortat, ma ameninta cu Proces ptr cresterea pensiei.

Ce spune legea, faptul ca am terminat cu primul , ma obliga sa i dau mai mult celui mai mic?...sau ramane 16.5% in continuare?
Multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:35, 16 Noiembrie 2017
Legea stabilește pentru un singur copil în întreținere un procent de maxim 25%.
Până va stabili instanța de judecată procentul maxim, puteți rămâne cu 16% cât e în prezent.
Dar trebuie să aveți în vedere că legea îi permite să ceară maximul de 1/4.
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator
va trebui sa dovedeasca ca nevoile copilului au crescut. Dumneavoastra puteti cere plata pensiei in natura.
Dapix a scris:

Legea stabilește pentru un singur copil în întreținere un procent de maxim 25%.
Până va stabili instanța de judecată procentul maxim, puteți rămâne cu 16% cât e în prezent.
Dar trebuie să aveți în vedere că legea îi permite să ceară maximul de 1/4.

Eu am 2 copii, nu unul singur...in caz ca era unul singur era clar maxim 25%....trebuie sa fie o diferenta , totusi !...care?... asta e intrebarea !

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
mitroigeorge, utilizator
Primul copil nu mai e minor şi a depăşit vârsta maximă la care are dreptul la întreţinere pe baza studiilor la cursuri de zi. În consecinţă, aţi rămas cu un singur minor în intreţinere.
Mama minorului poate cere creşterea pensiei pentru copil, dacă nevoile copilului au crescut, şi nevoile copiilor tot cresc, că şi ei cresc. Limita maximă este 25% din venitul dvs. net, dar este doar o limită - instanţa poate stabili şi mai puţin.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am 2 copii, nu unul singur.

Aveti 2 copii, dar doar unul e in intretinere, despre asta se discuta, despre copii aflat in intretinerea parintilor.
Primul dvs copil trebuie sa se intretina, asa ca e ca sicum ati avea doua 1 copil, iar procentul maxim e de 25%.
In opinia mea, desi nevoia copilului a crescut, nu incape dubiu, nu asta are de dovedit, ci poate cere marirea pensiei de la 16, la 25 pt ca nu mai aveti decat un copil in intretinere, s-a schimbat deci imprejurarea in care i s-a dat la vremea respectiva, procentul maxim in conditia in care aveati 2 de intretinut.
Sigur ca situatia va fi analizata concret, cat reprezinta acest procent ca suma raportat la nevoile copilului, iar daca situatia nu va permite, pensia stabilita va fi mai mica

Alte discuții în legătură

Reducere procent pensie alimentara la aparitia unui alt minor. alxml alxml Buna ziua! Situatia este urmatoarea: Platesc pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara, in valoare de 25% din venitul net. In ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere ContSters236612 ContSters236612 In cazul divortului care este procentul pt.pensia de intretinere a copilului? Reclamantul mai are un copil din alta casatorie care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară minor stabilită în procente. cum o pot obține din venitul actual al tatălui? Anna101 Anna101 Buna seara, Va rog a-mi da niste sfaturi in ceea ce priveste pensia alimentara a unui minor. In urma cu 2 ani si jumatate in urma unei hotarari judecatoresti, ... (vezi toată discuția)