Va rog a-mi da niste sfaturi in ceea ce priveste pensia alimentara a unui minor. In urma cu 2 ani si jumatate in urma unei hotarari judecatoresti, s-a stabilit ca tatal copilului sa-mi plateasca 33% din veniturile de atunci, provenite din munca prestata in Romania.
Martonze, citit mai bine, un copil 33%.......nici o instanta nu va aproba sa treaca de acest procent ba din contra, va reduce la maxim 25% din veniturile tatalui iar daca mai are un copil atunci la mai putin.
De asemenea userul spune:
In momentul actual, tatal nu mai lucreaza in Romania, insa am putut face rost de anumite copii ale actelor acestuia din tara respectiva, unde isi are locul actual de munca si resedinta (dreptul de sedere, contract de munca, adresa, copie buletin, certificat de nastere).
Sunt si eu curios cum a reusit pe cai legale sa obtina copie dupa contractul de munca al tatalui?
Doamna, plafonul maxim admis pentru un copil este de 25% din venit.
Depinde de ce sume vorbim acum insa 33% din cat castiga tatal nu o sa primiti, pentru ca nu e legal si 2 va puteti trezi ca cere si i se aproba toata pensia in natura.
Depinde de cuantumul pensiei alimentara ca ma indoiesc ca 33% inseamna 300 lei insa sfatul meu ar fi sa va potoliti pentru ca poate va trebui sa explicati in instanta cum ati ajuns sa aveti copie a contractului de munca.
In plus , daca nevoile copilului chiar au crescut si nu va descurcati, puteti incerca o negociere cu tatal inainte sa il chemati in instanta. Asta pentru ca tot se bat cu pumnii in piept unii useri ca recomanda calea diplomatiei insa deh, doar cand e vorba de tatici, mamicile au liber direct la instanta.
Din ce povestiti insa si cum puneti problema nu mi se pare ca nevoile copilului au crescut cat ca va urmariti fostul partener ( dovada ce ati scris mai sus, ca ati facut rost de toate documentele lui) si ca daca i-au crescut veniturile doriti automat sa plateasca mai mult desi deja platea procent mai mare decat ceea ce se impune in lege,