avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cerere reexaminare - trebuie predat permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cerere reexaminare - trebuie predat permisul?

Buna ziua!
Unui sofer i se suspenda permisul pt 30 zile dar contestand in justitie PV, permisul i se restutuie. Soferul a pierdut PV in original si prin urmare cererea civila i se anuleaza cu drept de reexaminare in 15 zile de la comunicare.
Intretimp apare PV in original.
Poate apela la cererea de reexaminare? Trebuie motivata? Cum se procedeaza?

In comunicare anulare cerere civila instanta mai spune ca soferul nu a indicat mijloacele de proba. Pai singura proba ar fi doar inregistrarea video de pe masina politiei si faptul ca la rubrica "Mentiuni" din PV soferul a tinut sa se noteze ca agentul de politie nu a apreciat corect fapta. Cum poate cere soferul ca judecatorul sa ceara politiei inregistrarea? Nu au fost matori. Pe lipsa martorilor s-a bazat de fapt politistul cand a vrut sa completeze norma de amenzi.

Alte discuții în legătură

Trecere pe rosu vladVaduva vladVaduva In decursul zilei de joi 23 septembrie , am fost oprit de catre un echipaj de politie cu motivul ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului . In primul rand ... (vezi toată discuția)
Amendă abuzivă și ridicare permis. cum pot face plângere contravențională dacă nu mi s-a dat un exemplar din procesul verbal? lcd1 lcd1 Buna ziua! Pe scurt: soferului i s-a luat carnetul si a primir amenda abuziv. A vrut sa scrie in procesul verbal obiectiile, in acel moment distinsii ... (vezi toată discuția)
Preschimbare amenda cu suspendare permis in avertisment Florin111 Florin111 Mi s-a incheiat proces verbal pentru neacordare prioritate si pe langa amenda s-a luat masura complementara a ssupendarii permisului pe 30 de zile .Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)