avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minor și partaj. Cum decurge un asemenea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minor și partaj. Cum decurge un asemenea proces și ce ar trebui să cer?

Buna ziua,

pe scurt, sotul meu se face vinovat de adulter cu multiple femei (chiar si in acelasi timp!), neglijarea familiei din aceasta cauza (toate cu probe: liste de mesaje, apeluri, flagrant etc). Pentru ca avem un copil, inca ma gandesc daca este o solutie buna divortul. Totusi, as vrea sa fiu cat se poate de bine informata referitor la optiunile pe care le am, in instanta sau amiabil. Mentionez ca avem o casa impreuna, construita in timpul casatoriei, din contributii comune si fiecare poseda cate un autoturism personal.
Ce as putea obtine mai mult in ceea ce priveste copilul daca am ajunge in instanta, date fiind dovezile respective?
Ce trebuie sa stiu in ceea ce priveste custodia, orele de vizitare a copilului de catre el (este de acord sa locuiasca cu mine copilul), vacantele, sarbatorile, cazurile de boala si alte aspecte care poate mie imi scapa.
Cum ar trebui sa procedez, sa divortam mai intai si apoi sa punem casa in vanzare si sa facem partaj (acesta tot la notar, care sunt pasii) sau invers?
Daca mai sunt situatii la care eu nu m-am gandit, va rog sa-mi atrageti atentia.
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:08, 9 Februarie 2018
Ce as putea obtine mai mult in ceea ce priveste copilul daca am ajunge in instanta, date fiind dovezile respective?

Nimic in plus sau minus, acele dovezi nu au legatura cu relatia dintre parinte si copil.
Pare ca va intelegeti amiabil, divortati la notar, apelati la avocat pt redactarea unui plan parental clar..sa exercitati in comun autoritatea parinteasca , locuinta copilului sa fie la dvs si si cand cum , cat, unde isi va vedea copilul.
Divortati, apoi vindeti impreuna casa, iar cumparatorul va vireaza cate jumatate din pret fiecaruia, asta daca va intelegeti amiabil.
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
revin la subiect, din pacate doar acum am luat hotararea finala cu privire la divort (la notar). As mai avea cateva intrebari, daca ma puteti ajuta.

Copilul va fi supus vreunei anchete? Ce presupune aceasta? Copilul va implini 10 ani in iunie.

Se poate stabili pensia procentual din venituri sau doar o suma fixa? Pt ca altfel eu nu pot urmari daca i a crescut salariul, s a mutat la alt loc de munca etc... Se poate, de asemenea, stabili la notar ca se angajeaza sa participe cu bani si suport in anumite situatii care implica copilul?

As putea vreodata sa mi mut domiciliul cu copilul in alta tara? In ce conditii, daca el se mpotriveste? Mentionez ca este de acord sa stabilim domiciliul copilului la mine.

Pentru a iesi cu copilul din tara este nevoie de consimtamantul fiecaruia dintre parinti, e adevarat ca odata dat, acesta e valabil pt o perioada mai lunga de timp si nu trebuie cerut de fiecare data?

Daca nu reusim, in timp, sa ne intelegem asupra programului cu copilul, se poate deschide proces pt stabilirea acestuia? Poate el sa ia copilul, de exemplu, si sa-l tina la el oricat, in cazul in care stabilim un program relaxat, fara ore si zile clar stabilite?

Ce conditii presupun custodia comuna, trebuie sa ne consultam in permanenta asupra orice?

Va multumesc foarte mult!
-Se va face o acheta sociala la dvs si la sot acasa, sa vada conditiile de locuit, conditiile in care creste copilul.
-Pensia nu se stabileste de notar, se stabileste de cate dvs, parintii prin negociere. Discutati de pensie, ajungeti la o intelegere si o comunicati notarului. Daca nu va intelegeti, ajungeti in instanta ca notarul nu va poate ajuta. Daca mentionati in hartii ca va ajuta cu bani si suport la nevoie.. veti ramane cu hartia. Fixati pensia in procent sau suma fixa. Eu as zice suma fixa acoperitoare.
- daca vreti sa va stabiliti in alta tara si nu va fi de acord, va trebui sa apelati la instanta de judecata. Veti reusi sa obtineti incuviintare de la instanta doar daca dovediti ca mutarea e in interesul copilului.
- in privinta acordului , depinde pt ce isi da acordul, doar daca vrea, il poate da valabil pe o perioada mai lunga.
-nu il poate tine oricat pt ca locuinta copilului e la dvs. ar trebui totusi sa fixati un program, functie de programul copilului, chiar si asa, mai relaxat, sa fie treaba clar stabilita. cum faceti de sarbatori, in week-end, in vacante.. catr mai in amanunt. cine duce copilul, la tata, cine il ia, etc, etc. Daca sta la el o perioada mai lunga, in vacanta , sa va permita sa luati legatiura cu copilul, valabil si invers.. Cu cat mai exact, cu atat mai bine. Altfel, pot aparea discutii si ajungeti in instana.
Va zic asta, ca nu stiu relatia fiecaruia cu copilul, si intre dvs, Unii parinti sunt relaxati, chiar daca au divortat, tatal are o relatie buna cu copilul si mama respecta asta sau invers. Dar sunt si parinti care s-ar omori reciproc si cum nu pot, se dueleaza prin copil.
- Presupune in primul rand colaborare si intelegere in ce il priveste pe copil, Nu va consultati pt orice, nu ii cereti parerea cand il imbracati cu vesta albastra, in loc de geaca gri, dar il anuntati ca pleaca in execursie, de note, de starea de sanatate si luati hotarrarile importante impreuna- referitor la activitatile lui extrasclare, la scolile ce le va urma, etc. E bine ca e marisor copilul, doar 8 ani trebuie sa colaborati cu tatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil, minori, prima casa DanRoibu DanRoibu Buna ziua, Ma aflu in ingrata pozitie a unui divort. Avem doi copii minori cu varstele de 6 si respectiv 2 ani. Deasemenea, apartament prin Prima Casa, de ... (vezi toată discuția)
Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor Andreeatiba Andreeatiba Buna. Sunt casatorita de putin timp si am ajuns la concluzia ca nu mai doresc sa raman in aceasta casnicie. Avem impreuna un copil de doi ani. As vrea sa ... (vezi toată discuția)