avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penală pentru hărțuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penală pentru hărțuire

Bună ziua!

Sunt cetățean român stabilit în străinătate și am făcut drum lung până în România să depun o plângere la poliție pentru hărțuire online. Știu cine este făptașul și am indicat, mai mult sau mai puțin, toate informațiile care mi s-au părut relevante în cazul meu.

Problema este că am fost trimisă să scriu plângerea undeva la o terasă și să o aduc când e gata, fapt ce m-a uimit, eu credeam că plângerea, mărturiile și procesul verbal vor fi făcute toate într-o zi, cu un domn polițist în secția de poliție, mai ales pentru că le-am spus că nu stau în România, am un loc de muncă în străinătate și nu o să pot veni foarte des.

În fine, am primit un număr de înregistrare și vă rog să-mi spuneți cum pot să urmăresc demersurile făcute de poliție după ce am depus plângerea penală. Mă tem că ar putea să neglijeze cumva acest caz. Mă interesează și aproximativ cât durează investigațiile în asemenea situații.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:11, 26 Octombrie 2016
Este aproximativ impredictibil cat va dura, depinde foarte mult de caz, de incarcatura de dosare a celor care cerceteaza etc.
Dosarul nu se ppate urmari online in aceasta faza, numai prin urmarire personala la politie / parchet, sau daca este cooperant politistul va poate da anumite detalii despre mersul anchetei la telefon. (Eu nu am intalnit asa ceva, dar poate aveti noroc)
Un avocat care sa si urmareasca dosarul ar fi fost o idee mai buna decat drumurile pana la politie...
Mulțumesc pentru răspuns.
Acesta a și fost motivul pentru care nu am denunțat fapta mai devreme.
Intr-adevar, un este procedural sa faceti o plangere penala pe o terasa,ar fi trebuit la sediul politiei.Nu se poate estima cat va dura cercetarea/urmarirea penala,probabil cateva luni.Daca aveti nr.inregistrare este bine ca dupa cca.o luna sa solicitati in scris prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire stadiul cercetarii/urmaririi penale,ar fi bine sa angajati in tara un avocat care sa va reprezinte.
In calitate de persoana vatamata, aveti dreptul de a fi informată, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea expresă, cu condiţia de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poştă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informaţii să va fie comunicate.
Durata investigatiilor nu vi le poate nimeni anticipa, oricum, daca activitatea de urmărire penală nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă(după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale), se poate face contestaţie la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă, solicitându-se accelerarea procedurii.
Cred ca era util sa consultati un avocat inca de la primele demersuri.
Dacă ați fi avut avocat angajat lucrurile erau mai simple și dosarul se putea închide destul de rapid dacă exista probe.

Dacă ați început aiurea durata poate fi destul de îndelungată.
Se poate ajunge și la un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare ancheta penala gmihai1 gmihai1 In martie 2012 am facut o plangere penala pe motiv de inselaciune. In noiembrie 2012 am primit decizia procurorului de neincepere a urmaririi penale. Am facut ... (vezi toată discuția)
Informare privind stadiul urmăririi penale Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Bună seara, Conform art. 81 alin. (1) lit. d) din C. proc. pen, \"dreptul de a fi informată, INTR-UN TERMEN REZONABIL, cu privire la stadiul urmăririi ... (vezi toată discuția)
Masina furata de membri familiei cezar76 cezar76 Am o situatie in care in urma unei mosteniri am primit o masina care insa este folosita de mama mea fara acordul meu. Masina a fost furata de un unchi/concubin ... (vezi toată discuția)