avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masina furata de membri familiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masina furata de membri familiei

Am o situatie in care in urma unei mosteniri am primit o masina care insa este folosita de mama mea fara acordul meu. Masina a fost furata de un unchi/concubin acum un an si desi am fost la politie, nu au fost in stare sa-mi recupereze masina. Mai precis mama a promis la politie ca o va restitui, lucru care nu s-a intamplat, desi a trecut mai bine de un an.

Ce as putea face pentru a-mi recupera masina avand in vedere ca a furat si actele masini, care sunt pe numele meu.
Unchiul a furat masina si mama dvs a promis ca o va restitui? Unchiuletul nu a fost audiat?
Ati depus plangere la politie sau doar ati discutat aspectele din poveste?
Politia a spus ca nu are ce sa faca, dar mi-a dat un nr. de tel. de la echipa mobila in caz ca se mai intampla. Masina nu a fost restituita nici pana in ziua de azi, desi mama a fost audiata si a fost de acord in fata politistului sa restituie masina, lucru care bineinteles ca nu s-a intamplat oricat de mult am insistat.

Masina e acum la unchiulet care se plimba bine mersi cu ea de peste un an de zile, adica din momentul in care politia a audiato pe mama. Am depus acum petitie online la politie astept raspunsul pentru ca se pare ca unchiul are pile la politie, dupa cum se lauda el iar mama poate fi si ea constransa de acest dobitoc in a nu-mi inapoia masina.

Precizez ca masina a fost furata imediat dupa ce unchiul m-a amenintat fizic in trafic, si a lovit masina ... probabil de frica a convins-o pe mama sa fure masina la numai o ora dupa incident pentru a nu ajunge cu ea la organele abilitate.
Am depus acum petitie online la politie astept raspunsul pentru ca ...

Deci, cand ati depus plangerea respectiva? Astazi?

Povestea dvs este mai stufoasa decat ati scris mai sus, daca chiar doriti sa faceti ceva, mergeti singur (sau de mana cu un avocat) la politie sau la parchet, depuneti plangere in scris, luati numar de inregistrare, aduceti probe in sustinerea afirmatiilor si asa mai departe, caci altfel, daca ramaneti la stadiul de "intrebari pe net" unchiul se plimba cu masina si dvs cautati solutii de la calculator.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
trandafir2, moderator
Pai asta zic ca pasul asta l-am facut cu avocat si nr. de inregistrare acum un an ... azi am facut petitie online la politie, intrebam ce se mai poate face, ce alta cale exista pentru ca ori are pile ori ceva nu inteleg eu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați depus plângerea prin avocat este foarte bine, apelați în continuare la domnia sa să solicite lămuriri de la organul de urmărire penală sau să introducă o contestație privind durata procesului penal. Dacă aveți probe că mașina se află la unchiul concubin puneți-le la dispoziția organului de cercetare penală (mă gândesc că unchiul își parchează pe undeva mașina cu care se plimbă). Bănuiesc că poliția a considerat chestiunea o "problemă de familie" și de aceea a lăsat-o mai moale (spre zero) cu lucrările. Oricum ar fi, într-un final, la plângere trebuie dată o soluție. Deoarece, conform legii dacă activitatea de urmărire penală nu se îndeplinește într-o durată rezonabilă, se poate face contestație, solicitându-se accelerarea procedurii. Contestația poate fi introdusă de către persoana vătămată după cel puțin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale la judecătorul de drepturi și libertăți de la instanța căreia i-ar reveni competența să judece cauza în primă instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu marius.suceava marius.suceava Buna ziua am si eu o intrebare daca la cazul plangere penala violre de domiciliu si violenta fara martori si este la prima abatere ce consecinte se aplica ? ... (vezi toată discuția)
Furt sau nu??? raluca533 raluca533 Buna-ziua am si eu o intrebare. Am incheiat o relatie de concubinaj acum cateva luni. In luna august am plecat sa lucrez in Italia,iar fostul meu concubin a ... (vezi toată discuția)
Plângere penala Asena1 Asena1 Pe 22 martie in tren ma sa furat portofelul si telefonul,am facut o plângere,incluzand si imeiul telefonului precum si numarul de telefon al u ui martor,la ... (vezi toată discuția)