avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT SAU NU???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT SAU NU???

Buna-ziua am si eu o intrebare. Am incheiat o relatie de concubinaj acum cateva luni. In luna august am plecat sa lucrez in Italia,iar fostul meu concubin a mai ramas sa locuiasca in casa parintilor mei pt putin timp. Cat am stat impreuna eu am facut un imprumut in banca si mi-am luat o masina. Cat eram in Italia el s-a intors la locuinta parintilor mei si cu amenintari mi-a luat masina si actele acesteia. (pe motiv ca s-a stricat calculatorul mi l-a luat si pe acesta si am aflat ca este in amanet impreuna cu mp3 masinii). El nu are carnet dar banuiesc ca a condus.o un prieten de-al lui. La sf lunii septembrie m-am intors acasa si m-am dus la politie sa fac plangere pt ca mi-a furat masina(este pe numele meu si inca mai am de platit banca pt ea). Politia mi se pare ca nu face mare lucru. Ma cheama la cateva zile sa mai discutam. Zilele acestea trebuie sa duc contractul de la banca, chitantele care dovedesc ca am platit banca, copii dupa actele masinii. Masina mi-am recuperat.o stricata, calculatorul si mp3 nu, iar din cate am inteles de la politie acestea nu am sa le mai recuperez. El va plati pt ca mi.a luat masina fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: raluca533 , utilizator 17:31, 6 Octombrie 2009
Ceea ce ati prezentat dvs se numeste furt calificat si este sanctionat conform legii!
Conform art.209 Cod Penal, furtul savarsit in urmatoarele imprejurari:
a) de doua sau mai multe persoane impreuna;
b) de o persoana avand asupra sa o arma sau o substanta narcotica;
c) de catre o persoana mascata, deghizata sau travestita;
d) asupra unei persoane aflate in imposibilitatea de a-si exprima vointa sau de a se apara;
e) intr-un loc public;
f) intr-un mijloc de transport in comun;
g) in timpul noptii;
h) in timpul unei calamitati;
i) prin efractie, escaladare sau prin folosirea fara drept a unei chei adevarate ori a unei chei mincinoase,

se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani.

Concubinul nu are nici un drept asupra lucrurilor cumparate de tine,prin plata lor integrala.Ceea ce a facut el inseamna furt calificat,iar daca politia daca nu-si face datoria cum trebuie, il puteti chema in judecata pe concubin si puteti cere daune pentru ce vi se intampla.
Intr-adevar, este vorba despre savarsirea infractiunii de furt calificat pentru care fostul dvs. concubin este pasibil de inchisoare - va sfatuiesc sa va constituiti si parte civila, pentru recuperarea prejudiciului suferit...se pot restitui bunurile (daca se mai gasesc), sau contravaloarea acestora! SUCCES
multumesc pt raspunsuri. Astazi a recunoscut ca are 'pile' la sectia unde am facut plangere. Deja i.am intentat 2 procese pt incredintarea fetitei pe care o avem impreuna si pt injurii si amenintari si avocata mi.a spus ca mai pot deschide un proces pt recuperarea prejudiciului, dar sincer am sa o las balta. Acum nu stiu de ce politia o lungeste ori pt ca il cunoaste si nu o sa pateasca nimic, ori asa se procedeaza. Eu nu vreau decat sa plateasca, in plus eu mai am de platit 7 ani banca nu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt sau furt calificat? andreimarga andreimarga o persoana patrunde in apartamentul meu si fura un telefon mobil scump folosind o copie a cheii.pe timp de zi.nemascat nedeghizat. la politie minte ca eu am ... (vezi toată discuția)
Furt prin escaladare alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat , atunci cand furtul este comis prin escaladare, daca hotul a patruns in domiciliu pe usa ramasa ... (vezi toată discuția)
Furt calificat renata22 renata22 buna seara,va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri daca se poate:intr-un furt calificat in forma continuata,in care sunt implicate 4 persoane care ... (vezi toată discuția)