avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie ccc angajator in lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie ccc angajator in lichidare

Buna ziua,
Firma la care lucrez este in lichidare (salariile ne sunt platite la zi de catre lichidator). As vrea ca incepand cu data e 01.01.2017 sa intru in ccc. Pana atunci vreau sa depun demisia la firma astfel incat ultima zi de lucru sa fie 31.12.2016.
Intrebare 1: Care este perioada de preaviz pentru o astfel de situatie? Mentionez ca nu am contract colectiv de munca iar pe contractul individual de munca pe care l-am semnat atunci cand firma nu era in faliment aveam preaviz de 45 de zile.
Intrebare 2: In cazul in care reusesc legal sau de comun acord sa convin termenul de incetare cu 31.12.2016 lichidatorul va fi obligat sa imi faca si lichidarea salariala? Adica in Ianuarie sa imi plateasca salariul pe decembrie dar si zilele de concediu neefectuate?
Intrebare 3: Pe parcursul lunii decembrie pot obtine de la firma la care inca lucrez toate documentele necesare la dosarul de ccc?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Suntem obligati sa ne intoarcem la munca daca ne-am dat demisia in ccc? Valutzuu Valutzuu Buna ziua. Sunt angajat MApN. In iulie 2020 am intrat in CCC, iar inainte sa incep CCC ul, am predat tot ce aveam pe numele meu, mi-am facut lichidarea sa ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna în preaviz la patron ciorax ciorax Buna dimineata. În data de 16 Mi-am depus preavizul la locul de munca. Lucrez de aproape 4 luni. La patron. Mi s-a spus sa fac cerere de preaviz, si după ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz reka2012 reka2012 Buna,am si eu o intrebare daca angajatorul a inchis punctul de lucru la care lucram cel care apare si in contractul de munca si imi ofera un alt post la un alt ... (vezi toată discuția)