avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Buna ziua! Anul trecut, am depus dosarul in vederea obținerii indemnizației de creștere copil, băiețelul meu fiind născut pe 1 Iunie 2016. La acel moment legea ce reglementa acordarea indemnizației prevedea un plafon de 1200, precum si procentul de 85 la suta din veniturile nete realizate, dar nu mai mult de 1200. Cum 85 la suta din salariul meu era in jur de 2000 lei nu am dat importantă faptului ca in afara de adeverința de salariu trebuia sa mai depun si o alta adeverința cu veniturile realizate la alta școala, in același ani premergător nașterii, venituri , de asemenea impozabile. Am pierdut astfel la noua calculare aproape 1000 lei lunar, timp de 10 luni. Încă mai sunt pana la 1 mai 2017 in concediu. Am facut cerere la direcția de acțiune comunitară, răspuns nefavorabil mie, invocând articole de lege. Am discutat cu un avocat care mi a spus ca nefiind practica încă pe acea lege nu îmi garantează ca as avea câștig de cauza. Se mai poate face ceva la acest moment? Între timp am facut rost si de adeverința pe care trebuia inițial s o pun la dosar.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 25 Octombrie 2016
Trebuia sa atacati in instanta decizia respectiva .

Începând cu drepturile aferente lunii iulie 2016, cuantumurile drepturilor prevăzute de OUG nr. 111/2010 se recalculează din oficiu, pe baza informațiilor existente la dosarul de solicitare a drepturilor, potrivit noilor reglementări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2016 vlad-iustin vlad-iustin Buna ziua, Daca legea a intrat in vigoare pe 1 iulie, iar sotia a nascut pe 29 martie anul curent, poate fi recalculata indemnizatia pe legea noua? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Modificari la concediul crestere copil (ccc) incepand cu 1 iulie 2016 gabi_fodor gabi_fodor Buna ziua.eu am un baietel de 10 luni, am optat pentru CCC pe 2 ani. Pana in momentul de fata am incasat lunar maternitatea in suma de 1.200 ron. Din 1 iulie ... (vezi toată discuția)
Cic - recalculare indemnizatie conform noii legi Cristina00001 Cristina00001 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Am un copil in varsta de 1 an si jumatate. Pana la 11 luni am fost in CIC si apoi am intrat in plata stimulentului de ... (vezi toată discuția)