avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie contract cu clauza de formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie contract cu clauza de formare profesionala

Buna ziua

Am si eu o nelamurire in legatura cu actualul contract de munca ......:((
Acum o saptamana m-am angajat la webhelp , intr-un proiect nou in colaborare cu emag! perioada de training este de in contract de 9 zile dar practic 14 zile !
In contract sunt puse si clauzele in cazul in care eu doresc sa demisionez( contract determinat 3 luni )
In momentul de fata mi-am gasit un alt loc de munca in domeniu si as dori sa renunt la actualul

Intrebarea mea: sunt obligat sa platesc suma scrisa in contract de 4300 RON ?
Si daca ma obliga sa platesc, eu pot totusi sa imi dau demisia si sa ma angajez in alta parte?
Trebuie sa ma dea in judecata in caz ca vor acea suma ?

Multumesc anticipat !:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:00, 25 Octombrie 2016
Dinuradu93 a scris:

.....
Intrebarea mea: sunt obligat sa platesc suma scrisa in contract de 4300 RON ?
Si daca ma obliga sa platesc, eu pot totusi sa imi dau demisia si sa ma angajez in alta parte?
Trebuie sa ma dea in judecata in caz ca vor acea suma ?

Multumesc anticipat !:)

Art. 198. C.mun.
(1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional.
(2) Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca.
(3) Nerespectarea de catre salariat a dispozitiei prevazute la alin. (1) determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
.....

Care este durata pentru care nu puteti avea initiativa incetarii c.i.m. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim- training platit de catre angajat ioannanice ioannanice Buna ziua. Am semnat un act aditional la contractul de munca prin care se mentioneaza ca dispun de training de vanzari, training de produs, training la locul ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala-act ad cim Andrei Gica Andrei Gica Codyul muncii: \" Art. 198 (1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea ... (vezi toată discuția)