avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren zona rurala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren zona rurala

Detin un teren intr-o zona rurala si am avut intotdeauna probleme cu vecinii cu privinta delimitarii, din cauza ca nu am locuit acolo.

Terenul initial a fost impartit la mostenire in mai multe parti. Niciodata nu am imprejmuit partea mea cu gard pentru a il diferentia de ceilalti proprietari nelocuind acolo.

Am actul de proprietate necesar pentru a demonstra ca proprietatea imi apartine si vreau sa il imprejmuiesc cu gard anul viitor.
Problema este ca vecinii au modificat hotarul in absenta mea (si-au construit gard pe hotarul considerat de ei) si au indepartat mai multe referinte pe care le aveam in trecut pentru a determina hotarul.

Ce pot sa fac ? Nu vreau sa ma bazez pe spusele vecinilor si pe amintirile celor din sat in momentul in care imi fac imprejmuirea cu gard.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 00:13, 26 Octombrie 2016
Introduceti actiune in granituire la judecatoria de la locul terenului.
Se vor face masuratori de catre expertul judiciar si astfel se vor stabili, prin raportul de expertiza, adevaratele hotare ale terenului.
Recomand angajarea unui avocat care sa conduca procesul.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare proprietate utilizatorx utilizatorx Buna ziua! Am o casa mica la tara cu gradina mare spre padure, gradina fiind inconjurata de boschete si copaci, marea parte a gardului vechi fiind cazut. Nu ... (vezi toată discuția)
Ce sfat imi dati? noisette noisette Locuiesc intr-un oras de provincie la casa, iar vecinul meu de gard , acum vreo 3 saptamani si-a ridicat un alt gard intr-o perioada cat eu am lipsit de acasa. ... (vezi toată discuția)
Revendicare si granituire? oanaiasi oanaiasi Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema: Sunt proprietara unui teren de 500 mp (contract de vanzare-cumparare). La una din ... (vezi toată discuția)