avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal devenit...invizibil!!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal devenit...invizibil!!

Buna seara! Am o situatie bizara...Am cumparat anul trecut un obiect de inventar,
am luat doar bonul fiscal, fara sa cer factura- valoare 345 lei. Acum , am vrut sa fac o copie dupa bonul fiscal..dar nu se mai vede nimic pe elX-( e o simpla hartie...se mai vede doar amprenta stampilei pe spatele bonului...Ce ma sfatuiti sa fac??
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:01, 27 August 2009
Buna seara,
Probabil nu ati stiut ca nu sunt acceptate ca documente justificative, in contabilitate, bonurile fiscale cu o valoare mai mare de 100 lei. Asa ca , la un eventual control si daca aveti bonul si daca nu-l aveti, este acelasi lucru. Pentru viitor, cand mai achizitionati bunuri sau servicii numai cu bon fiscal (valoarea sa fie mai mica de 100 lei), va sfatuiesc sa faceti o copie xerox a acestuia.
In primul rand trebuia sa ceri factura de la inceput pentru ca in contabilitate nu se admiteau ca documente justificative bonurile fiscale cu valoare mai mare de 100 lei, cu exceptia cumpararii combustibilor sau a serviciilor de taximetrie.

Acum bonul fiscal nu mai este acceptat ca document justificativ indiferent de valoare, de asemenea cu exceptiile de mai sus.
:OMultumesc pentru raspuns.Asta inseamna ca pentru o incarcare de cartus imprimanta trebuie sa cer si factura?Aura r.
Da.

Am avut recent un control de la fisc (s-a cerut o rambursare de TVA) si mi-au confirmat ca bonurile fiscale introduse in contabilitate sunt considerate cheltuieli nedeductibile indiferent de valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Hg 105/2009 Cati L. Cati L. Buna ziua, Am primit de la firma de contabilitate un mail in care ni se spunea ca pt orice chitanta, indiferent de suma, trebuie intocmita ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal mai mare de 100 ron platit cu card adriana_n adriana_n Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Bonurile Fiscale platite cu cardul sunt deductibile si daca au valoare mai mare de 100 lei? Va ... (vezi toată discuția)