avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Comunicare incheiere finala(dezinvestire)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Comunicare incheiere finala(dezinvestire)

Buna ziua. Intr-un dosar penal, procurorul dispune:(1)renuntarea la urmarirea penala;(2)trimiterea ordonantei la judecatorul de camera preliminara;(3)obligare suspectului laprestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatiipe o perioada de 60 de zile;(4)cheltuielile de urmarire penala in cuantum de 200 lei vor fi suportate de catre suspect
In urma prezentarii in fata judecatorului de camera preliminara am primit hotararea definitiva si irevocabila in care scrie ca admite cererea procurorului, confirma solutia de renuntare la urmarirea penala adopteta prin ordonanta........si obliga suspectul la plata sumei de 250 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.
Intrebarea mea este: Mai sunt obligat la efectuarea zilelor de munca in folosul comunitatii daca in hotarirea finala judecatorul nu a specificat nimic?
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: flori_56 , utilizator 09:32, 27 Octombrie 2016
Buna ziua,

Daca judecatorul de camera preliminara nu a dispus si obligarea dvs. la prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii, inseamna ca nu aveti aceasta obligatie stabilita, intrucat doar instanta de judecata poate aplica o pedeapsa.

Cu toate acestea, este posibil ca aceasta omisiune a judecatorului de camera preliminara sa nu fi fost intentionata (sa se fi produs dintr-o eroare), omisiune care poate fi indreptata din oficiu de catre instanta sau la solicitarea procurorului.

In mod normal, in cuprinsul considerentelor hotararii ar fi trebui sa existe motivele pentru care judecatorul a ales sa nu aplice aceasta masura, in lipsa unor astfel de motive putand fi vorba despre o eroare a judecatorului.
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS. Totusi in cazul in care s-a omis sa aplice si aceasta masura, ar trebui sa ajunga o hotarare si la primaria unde urmeaza sa desfasor acea munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket Anamariacatalina Anamariacatalina Am fost chemată la judecătorie printr o citație in care scria renunțare urmărire penală, am furat dintr-un supermarket niște alimente, am confirmat la ... (vezi toată discuția)
Confirmare la urmărirea penala Marianph28 Marianph28 În data de 18.08.2017 am primit comunicare de la judecătorie cu dispunere și în care scria că trebuie să achit cheltuielile de judecata, le-am achitat ... (vezi toată discuția)
Confirmare renuntare urmarire penala Cosana Cosana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in legatura cu urmatoarea chestiune: Acum cativa, am primit cateva amenzi pentru circularea cu transportul in ... (vezi toată discuția)