avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acte necesare pentru deschidere ceainarie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acte necesare pentru deschidere ceainarie

Buna ziua,

Avem o firma care se ocupa cu comercializarea ceaiului, ceai importat din Cehia. Ce acte si autorizatii ar fi necesare pentru a ne deschide o mica ceainarie, cu cateva mese, unde sa se consume doar sucuri,cafele, ceaiuri si apa, fara bauturi alcoolice? Si ce taxe trebuie platite pentru autorizatiile respective.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
shimmy, utilizator
Cel mai recent răspuns: gagster , utilizator 11:47, 18 Noiembrie 2010
Trebuie sa aveti un spatiu in care sa infiintati un astfel de punct de lucru.
Daca firma dvs. nu este proprietar al unui astfel de spatiu, veti face un contract de inchiriere sau de comodat cu proprietarul.
Va trebuie o decizie asociat unic sau o HOT AGA, pentru infiintare punct de lucru cu cod CAEN 5630, in spatiul de care am pomenit mai sus.
Daca nu aveti aveti Codul CAEN deja in ob de activitate al societatii, prin aceeasi AGA, va modificati si ob de activitate, extinzandu-l
In baza unei Declaratii pe proprie raspundere model 2, judectorul de la ORC va va autoriza functionarea punctului de lucru dar dvs. va trebui sa indepliniti standardele sanitare si sanitar veterinare( sa aveti toalete, sa aveti spatii de depozitare in siguranta a alimentelor etc), intrucat , ulterior, veti fi supus inspectiilor celor de la DSP si DSVSA care vor verifica daca indepliniti conditiile de functionare pentru care ati dat Declaratia pe proprie raspundere.
De la Primarie veti obtine aprobarea programului de functionare
Daca va faceti singur toata documentatia(HOT AGA, contract, cerere la ORC, etc)si va deplasati sa depuneti cererea, la termenul de judecata si la ridicare(iti ia trei zile), costurile ar fi in jur de 300 lei
Bafta!
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra, imi este de mare ajutor.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare la Dumneavoastra, daca nu va suparati. Noi vrem sa aducem ceai din Uniunea Europeana avem mai multi furnizori, ceaiuri naturale, infuzii de fructe etc. Si vreau sa va intreb ce pasi trebuie urmati pentru asta. Ca am fost la sanatate publica, si la registrul comertului si toti imi spun ca trebuie de mai luat de undeva ceva, dar ei nu stiu ce si de unde. Daca ma puteti ajuta cu ceva informatie sau macar o lege v-as fi foarte recunoscator.
Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru,amenajare spatiu maria2010 maria2010 Buna ziua, as dori sa stiu si eu daca este obligatoriedeclararea ca punct de lucru a spatiului utilizat ca spatiu de depozitare intr-un imobil situat chiar ... (vezi toată discuția)
Suspend activitatea de bar si adaug altceva ContSters330987 ContSters330987 Am un bar infiintat acum 3 luni si vanzarile sunt lente nu se merita.La acelasi punct de lucru -(sediul secundar al firmei srl), vreau sa adaug altceva de ... (vezi toată discuția)
Casa de licitatii - acte necesare infiintare, cadru legal de functionare! omegabd omegabd Am o sc si as dori sa imi diversific activitatea prin crearea unui site de licitatii si sa pot organiza licitatii pentru bunuri in locatii dedicate... (vezi toată discuția)