avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV nesemnat, iar la martor CNP greșit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV nesemnat, iar la martor CNP greșit

Bună seara,
Am fost oprit de un agent de politie de la secția 1 Cluj joi seara în oraș pe motiv de un bec ars la faza scurtă. În rest toate luminile erau functionale.
I-am explicat agentului ca mașina este programata în service pentru schimbarea becului, deoarece este o operațiune pe care singur nu o pot face. Agentul mi-a spus ca îmi retine talonul și ca îmi da amenda maxima, (800 de lei)deși conform spuselor lui ar fi putut să-mi dea doar avertisment.
Nu a ținut cont de faptul ca în mașină era și fata mea de 10 ani și ne-a ținut 45 de minute opriți într-un loc destul de circulat. Cat e timpul necesar pentru completarea unui PV?
Cand a venit sa semnez, am refuzat, motivând ca e o măsură exagerata.
Atunci a oprit alta mașină (cu mai multe becuri nefuncționale și a cerut șoferului sa semneze de martor. Acesta a refuzat, motivând ca nu vrea sa- mi facă nici un rău.
După asta agentul mi-a zis sa plec, refuzând să-mi comunice modul prin care pot intra în posesia talonului reținut, precizând ca și asa nu ma interesează dacă n-am semnat.
Surpriza astăzi, când primesc PV scrisoare recomandata și la martor apare un nume, CNP lipsa ultima cifra, penultima mâzgălit și semnătura martorului semănând izbitor cu scrisul agentului.
Am șanse la ceva sau mai bine ma resemnez?
Va mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: Tibor69 , utilizator 09:41, 29 Octombrie 2016
Buna seara,
Atacati acel PV in instanta.
E pacat ca un agent care isi bate joc de participantii la trafic sa poata sa dea amenda.
Va mulțumesc pentru răspuns.
Nu vreau să-mi târăsc fetita de 10 ani în povestea asta, dar s-a speriat și m-a întrebat dacă voi fi arestat, pe ea cine o duce acasă?
Când am coborât din mașină (dupa 45 de minute)rugându-l pe agent sa grăbească completarea PV, Colegul lui care fuma lângă mașină a spus destul de răspicat sa trec inapoi în mașină.
Greu pot sa trec peste toată povestea...
Familia ma sfătuiește sa plătesc amenda și sa renunț la orice încercare de contestație pentru ca nu am nici o șansă.
În 1989 eram militar în termen și am luptat pentru niște drepturi, printre care și dreptul la replica, oare am luptat degeaba?
Platiti jumate din minim in termen de 2 zile lucratoare de la comunicarea procesului verbal, mergeti la service si schimbati becul apoi la RAR sa va elibereze dovada si apoi depuneti contestatie in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal si solicitati schimbarea amenzii in avertisment. In contestatie prezentati faptul ca nu a existat niciun martor care sa confirme ca refuzati semnarea pv si solicitati citarea martorului din pv.
Multumesc pentru raspunsuri!
Update:
Am plătit amenda, am reparat becul în service, am sunat la RAR și mi-au răspuns ca pot sa ma duc la ei fără programare. Când am ajuns, m-au întrebat de cartea de identitate. Bineînțeles ca nu o aveam asupra mea.
Maine mai fac o încercare.
Oare îmi puteți spune cum ar trebui sa formulez contestația?
Cauta pe net cauza de nulitate si nulitate absoluta la procesele verbale. E prin Og 2 parca. Curios cum de v a dat maxuimul...

Alte discuții în legătură

Sancţiune pentru uzura cauciucurilor marcaurelio marcaurelio Salve! Am o întrebare: am fost oprit vara aceasta de către un echipaj de la poliţia rurală şi au vrut să-mi dea amendă pt.un presupus bec ce nu ... (vezi toată discuția)
Odiseea: sa contest proces verbal sau ... solutii ?! saxx saxx In drum spre casa am fost oprit de un echipaj de politie care erau \"la produs\" cu radarul. Cum nu aveam viteza, centura era pusa, chiar eram curios de ce ma ... (vezi toată discuția)
Contestare pv byraul byraul Buna ziua, Azi dimineata am trecut pe galben la un semafor, m-a oprit politia si mi-au spus ca am trecut pe rosu, mi-au cerut actele si au plecat in masina ... (vezi toată discuția)