avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot face daca clientul meu solicita restituirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot face daca clientul meu solicita restituirea banilor (lucrare fara contract)

Buna ziua,

Anul trecut am incheiat un acord verbal cu un client(amandoi fiind persoane fizice), pentru a realiza o aplicatie web, pentru care a platit cateva rate, in timp ce avansam cu proiectul.
Din cauza unor complicatii, nu am reusit sa ajungem la finalizarea aplicatiei, si am mai cerut timp ca sa o ducem la bun sfarsit.
La un momentdat i-am propus sa ii dau banii inapoi in rate, pentru ca vreau sa fiu om fata de el, si nu mai vreau sa complic situatia, dar el a refuzat, spunand ca vrea aplicatia.
Intre timp, s-a decis ca vrea toti banii inapoi, azi, altfel depune plangere ca fiind inselaciune.

Mentionez, ca noi ne-am inteles(doar verbal, fara contract) sa plateasca mereu urmatoarea rata daca este multumit cu ce s-a lucrat pana atunci.
Nu am cerut niciodata, mai multi bani decat ce am lucrat.

Vreau sa ii finalizez aplicatia, insa el isi vrea banii inapoi pana cand finalizez.
Ideea e ca nu am de unde sa scot intreaga suma dintr-o data, si oarecum nici nu stiu daca ar trebuii sau nu din punct de vedere legal sa ii returnez banii.

Astept un sfat, cu interes, referitor la cum ar trebuii sa procedez.

Mentionez ca niciodata nu am avut intentia de inselaciune.

Multumesc!
O zi excelenta!
Cel mai recent răspuns: JuridicM , utilizator 10:37, 20 Noiembrie 2016
Aveti si martori in privinta acestui acord verbal?!

Predarea aplicatiei ( pe etape ) cum s-a facut? Banuiesc ca fiind vorba de un program / aplicatie, aveti in calculator dovezi ca ati lurat si de asemenea dovezi ca ati expediat ce ati lucrat. Exista si conversatii pe email?

Multumesc pentru ranspuns.

Nu avem martori, avand in vedere ca am discutat pe skype si telefonic.
Aplicatia in prima faza a fost facuta pe serverul clientului, si el de fiecare data a aprobat, etapele si a transferat banii pentru rata urmatoare.Intre timp serverul lui a fost inchis, si fisierele sunt pe serverul meu acum. Are acces la ele oricand.
Exista si conversatii pe email.

Astept un feedback. Multumesc din nou.
Atata timp cat a acceptat sa plateasca partial pentru lucrari partiale si a avut acces permanent la ele nu poate fi vorba de inselaciune. Orice serviciu trebuie platit. Parerea mea este sa nu ii restituiti nimic si sa il informati ca v-ati respectat obligatiile intelegerii. Ii comunicati ca ii acordati un termen pana la care mai are acces la server. Plata partiala reprezinta acceptarea lucrarilor partiale. Nu exista scris un termen limita in care sa ii predati aplicatia finalizata, prin urmare ii puteti finaliza aplicatia in 2125.
Omul insista, sa ii returnez cat mai repede toti banii, ca el nu vrea sa astepte,(i-am returnat cam 15% deja) si ca el nu are ce sa faca cu ce s-a lucrat pana acum.
Ma acuza de inselaciune, si eu sincer m-am saturat de amenintariile lui.
Eu am nevoie de cateva luni sa ii returnez toata suma, nu imi permit asa repede cum ar vrea el.
Cum sa procedez? Cum ma pot apara? Care e cea mai buna solutie?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2016
JuridicM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu servicii online atomix60 atomix60 Buna, De meserie sunt programator web (web designer) si lucrez singur ca freelancer. In urma cu 1 saptamana si ceva m-am intalinit cu cineva din alt oras ... (vezi toată discuția)
datorie sau nu? BlackBeauty BlackBeauty :help:Buna ziua. Prietena mea are o problema si incerc sa o ajut prin a ma interesa de anumite lucruri. Nu demult cineva s-a oferit sa ii cumpere un produs ... (vezi toată discuția)
Salariu de inapoiat??????/// mufl mufl Buna ziua , am si eu o problema si as vrea sa ma lamereasca cineva in acest sens. Am lucrat un an si jumatate la o companie care s-a inchis , toti angajatii am ... (vezi toată discuția)