avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme cu servicii online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme cu servicii online

Buna,

De meserie sunt programator web (web designer) si lucrez singur ca freelancer.

In urma cu 1 saptamana si ceva m-am intalinit cu cineva din alt oras pentru a ii face un proiect (web site). Am stabilit pretul total si am cerut un avans inainte de a incepe pentru ca mi-am luat de multe ori teapa. Am batut palma i-am dat contul meu bancar pentru a depune avansul, a trecut 1 saptamana si persoana respectiva ma tot mintea ca a trimis bani si datele corecte pentru a incepe sa lucrez la proiect, eu nu m-am apucat de proiect deoarece nu am primit bani, dupa 1 saptamana imi scrie ca a avut ceva probleme personale si nu a avut timp, dar el prin telefon mi-a spus ca a trimis bani, in fine, la un final trimite joi seara avansul si ramane ca ma voi ocupa de proiect fara a stabili un termen de finalizare.

Vineri au intrat bani si am inceput sa lucrez la proiect pe localhost adica la mine in calculator. Luni imi trimite email ca numai vrea sa colaboram si ca sa ii dau bani inapoi. I-am explicat omului ca eu in weekend nu lucrez plus ca a ramas doar sa ii transfer proiectul la el pe server si este o chestiune de 5 minute dar el a schimbat parole si numai pot transfera proiectul la el. Acuma ma tot ameninta ca se duce la polite si imi face plangere ca sa isi recupereze bani. Eu am pierdut 1 saptamana + am lucrat la proiectul lui si nu doresc sa ii returnez bani pentru ca asa are el chef, astazi vrea dupa 2 zile numai vrea si etc..

Eu sunt persoana fizica el mi-a trimis bani de pe un cont bancar pe firma, Bani respectivi i-a trimis in contul altei persoane deorece nu mergea contul meu in momentul acela.

Este vorba de 300 lei (3 milioane), o suma foarte mica in comporatie cu alte proiecte care am avut si niciodata nu am avut o problema ca asta timp de 6 ani.

Ce se poate intampla in cazul acesta? Eu vreau sa ii dau proiectul dar el vrea bani inapoi... Eu daca returnez bani inapoi raman cu 1 saptamana pierdere plus munca depusa la proiectul lui va fii in zadar.

El ma acuza de inselatiune, dar eu vreau sa ii dau proiectul pentru care mi-a trimis avansul.

Multumesc, si scuze pentru eventuale greseli de ortografie.
Cel mai recent răspuns: atomix60 , utilizator 21:04, 16 Noiembrie 2016
Daca situatia este cum ati descris-o.. nu este inselaciune!

Ati discutat doar verbal sau si scris?
Si verbal dar si scris. Am si inregistrarile telefonice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca clientul meu solicita restituirea banilor (lucrare fara contract) JuridicM JuridicM Buna ziua, Anul trecut am incheiat un acord verbal cu un client(amandoi fiind persoane fizice), pentru a realiza o aplicatie web, pentru care a platit ... (vezi toată discuția)
Liber profesionist (freelancer) sau pfa/ii M4x1m_Bogdan M4x1m_Bogdan Buna ziua, Doresc sa stiu care din cele 2 optiuni este mai avantajoasa pentru mine, Liber profesionist sau PFA/II. Eu am cochetat de ceva vreme cu site-urile ... (vezi toată discuția)
Se poate considera escrocherie? all3ss1o all3ss1o Buna seara, un prieten de al meu a luat un proiect (website ) in still freelancer pe langa servici sa ii aduca un venit suplimentar el se pricepe foarte ... (vezi toată discuția)