avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate considera escrocherie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate considera escrocherie?

Buna seara,

un prieten de al meu a luat un proiect (website ) in still freelancer pe langa servici sa ii aduca un venit suplimentar el se pricepe foarte bine la programare dezvoltare web. La sunat un client ca ii trebuie un anume site a si batut cu el palma pe o suma a si primit avansul din lucrare si a si inceput asta a fost in cursul zile de joi saptamana asta, toate frumoase si ok azi pentru ca nu a putu sa raspunda la telefonul clientului pentru ca era cu familia ii trimite clientul un mesaj ca este tepar si ca vrea banii inapoi desi el deja a inceput lucrarea si termenul de executie al primei parti din lucrare nici nu s-a terminat inca avand sa se termine peste 2 saptamani din moment ce a nbatut palma cu el (joi).

Clientul il tot ameninta ca merge la politie si ca la escrocat pentru ca ia luat bani desi el repet a inceput dezvoltarea proiectului!

Ce poate sa faca in situatia asta ?

Va multumesc de raspunsuri!:)
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 16:18, 4 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Nu a existat un contract pentru ca prietenul meu ia propus clientului dar clientul nu a dorit acest lucru ....... ar putea sa aiba probleme la politie pentru ca nu inapoiaza bani ?
NICIVORBA , sa mearga linistit unde vrea , sa l acuze de instigare la evaziune (de unde a dat banii din firma sau buzunar ? ) si mai important sa l considere IMPRUMUT fara TERMEN de inapoiere , in 3 ani se prescrie imprumutul .
Foarte multi smecheri se cred cineva dar politia nu ia fara probe nici un caz .
Fara contract si sa scoti bani din firma e grav .
De cele mai multe ori presupusa victima e de fapt VINOVAT .
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
olden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu servicii online atomix60 atomix60 Buna, De meserie sunt programator web (web designer) si lucrez singur ca freelancer. In urma cu 1 saptamana si ceva m-am intalinit cu cineva din alt oras ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa samm20 samm20 Salutare, Lucrez ca si grafician la o firma de publicitare iar de acasa lucram pana acuma ca si freelancer in domeniu web design & development. Insa am ajuns ... (vezi toată discuția)
Nu am primit ce am platit Anonim42 Anonim42 Buna ziua, sunt un dezvoltator de jocuri video si de mai mult de un an lucrez la un joc\\proiect nou. [b]Acest joc nu este lansat inca[/b], dar are deja sute ... (vezi toată discuția)