avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Nu am primit ce am platit
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Nu am primit ce am platit

Buna ziua, sunt un dezvoltator de jocuri video si de mai mult de un an lucrez la un jocproiect nou. Acest joc nu este lansat inca, dar are deja sute de mii de fani in toata lumea si a aparut in multe site-uri in articole internationale.

Acum 2 luni am vorbit cu o persoana sa imi creeze un site pentru a putea vinde jocul online. Am negociat cerintele si pretul, si am stabilit ca toata treaba va costa in jur de 1000E si cateva saptamani. Am stabilit ca nu e nevoie de contract avand in vedere ca am incredere in acea persoana.

Am platit 200E avans si el a spus ca se apuca de lucru indata... trece o saptamana fara sa ma contacteze, il intreb cum sta treaba si el spune ca site-ul este in constructie... Trece inca o saptamana si tot asa.. dupa o luna jumate de asteptari nu ma contacteaza fara sa incep eu discutia si nu imi arata in ce stadiu se afla siteul. Acum imi promite ca "Site-ul va fi gata pana pe 15 Noiembie, MAXIM".

Trece data de 15 Noiembrie fara sa fiu contactat, si pe 17 Nov. ii spun ca ori imi arata site-ul terminat, ori imi da banii inapoi. Dupa cateva minute de asteptari, imi spune ca imi va da banii inapoi pe 1 Decembrie. Dupa ce m-a facut sa astept 2 luni fara website, timp in care am pierdut potentiali clienti, imi spune ca mai trebuie sa astept sa imi dea banii inapoi? I-am spus ca nu sunt dispus sa astept atat.

Urmatoarea zi, imi spune ca nu imi mai da banii inapoi, in schimb imi trimite pe mail "La ce am lucrat pana acum", adica o varianta neterminata a siteului care nu functioneaza (doar framework-ul) si imi spune ca "Oricum asta valoreaza mai mult de 200E".

Nu m-i se pare corect cum a procedat si planuiesc sa il dau in judecata pentru asta, as dorii sa stiu daca am sanse in acest caz avand in vedere ca nu exista un contract. Am toata conversatia cu el in format text. Am pierdut 2 luni fara website, potentiali clienti si 200E.

Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
Anonim42, utilizator
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 20:38, 19 Noiembrie 2013
Intrucat nu aveti contract scris este greu de dovedit ceea ce afirmati.Ma refer la plata avansului dat.....Altfel spus nu puteti dovedi plata catre individ ca sa puteti cere in instant restituirea sumei de 200 euro...Consultati un avocet caruia sa ii aratati corespondenta purtata cu individul, pentru a va analiza corect situatia. succes!
Plata a fost facuta prin Paypal... dovada platii este acolo, catre adresa lui de email, cu suma respectiva scrisa pe site...

Intrebarea mea este, ar fi indicat sa incerc sa cer banii inapoi inca odata? Sau sa procedez altfel daca tot refuza?
Puteti sa ii cereti, insa, asa cum am mai spus nu puteti dovedi ca reprezentau o plata pentru un serviciu contractat.El se poate apara invocand faptul ca suma reprezenta restituirea unui imprumut pe care vi l-a dat. Vedeti ca sunt notinui diferite si probe diferite...Cred ca ati putea incerca sa ii faceti o plangere la politie pentru inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare cu proces din partea unei firme care mi-a platit 100 de eu pt un serviciu buttlerkid buttlerkid In martie am inceput sa lucrez la un website, am lucrat o perioada de timp, pt care am primit 100 de euro. Ne-am inteles pt 300 de euro, pt toata munca, dar cu ... (vezi toată discuția)
Achizitionari bunuri si nerespectarea termenului de livrare Diana_Dienush Diana_Dienush Buna ziua, As dori o recomandare din partea dvs. Problema sta in felul urmator: Am fost recent la magazinul X de bijuterii si am cerut sa ne prezinte ... (vezi toată discuția)
Site web platit dar nereceptionat I.Monica I.Monica Buna ziua! In luna iunie am contractat o firma pentru executia unui site web. Am semnat un contract si mi-au trimis o oferta detaliata cu toate serviciile de ... (vezi toată discuția)