avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract concesiune - vicii constatate dupa expirarea ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract concesiune - vicii constatate dupa expirarea contractului

Buna ziua,
Am incheiat un contract de concesiune cu o societate de exploatare petroliera in anul 2006, pe o perioada de 10 ani.
Anul acesta am fost solicitata sa reinoiesc contactul, de data aceasta fiind contract de inchiriere.
Cu ocazia deplasarii , impreuna cu salariati ai societatii)la terenul concesionat am constatat ca suprafata afectata,cuprinsa in contract este mai mica decat cea rezultata ca urmare a masuratorii efectuata acum.
De asemenea, la restrangerea terenului dupa constructia sondei au lasat pe teren resturi de beton( dale, stalpi) care fac imposibila lucrarea terenului pe o suprafat de aproximativ 500 mp. Aceasta situatie exista din anul 2006.
Mentionez ca eu nu am facut verificarea situatiei din teren pana acum: am mers pe buna credinta ca dansii au stabilit suprafata corecta si ca vor dezafecta terenul, asa cum scria in contract.
In acest sens am depus la sediul societatii o reclamatie, solicitand ca acest teren de 500 mp( sigur ca vor masura si vor stabili suprafata exacta, eu am aproximat)sa fie cuprinsa in noul contract.
Intrebarea 1: Societatea respectiva poate schimba unilateral forma de acordare a terenului de catre proprietar? Pentru chiria primita va trebui confor codului fiscal sa platesc impozit si cass.
Intrebarea 2: La data aceasta ma pot indrepta impotriva societatii petroliere pentru repararea prejudiciului care mi-a fost adus in cei 10 ani?
Raspunsul dvs. mi-ar fi de mare folos, avand in vedere ca ma asteapta sa semnez un nou contract.
Multumesc!

Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2016
Scacon, utilizator

Alte discuții în legătură

Restrangere concesiune adinutza.2008 adinutza.2008 Primaria a incheiat un contract de concesiune cu o societate avand ca obiect un teren proprietate privata. Acest teren s-a concesionat pentru construirea de ... (vezi toată discuția)
Concesiune buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in 2018 ... nicu_dulcesti nicu_dulcesti Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In 2018 am cumparat, prin licitatie de la Executor, cateva cladiri reprezentand cca 10% dintr-o ... (vezi toată discuția)
Conflict petrom sa dolj iuliana66 iuliana66 detin un teren de 9118 mp,din 2006,acte proprietar,cadastru,intabulare,care este ocupat 100% de catre petrom sa. cu: 2 sonde extractie coloane de aductiune pe ... (vezi toată discuția)