Conform legii nr.238/2004:
Art. 6. - Dreptul de folosinta a terenurilor necesare efectuarii operatiunilor petroliere se dobandeste in conditiile legii, prin:
a) vanzarea-cumpararea terenurilor si, dupa caz, a constructiilor situate pe acestea, la pretul convenit intre parti;
b) schimbul de terenuri, insotit de stramutarea proprietarului afectat si de reconstructia cladirilor pe terenul nou acordat, pe cheltuiala titularului care beneficiaza de terenul eliberat, conform conventiei partilor;
c) inchirierea terenului pe durata determinata, pe baza de contracte incheiate intre parti;
d) exproprierea pentru cauza de utilitate publica, in conditiile legii;
e) concesionarea terenurilor;
f) asocierea dintre proprietarul terenului si titularul de acord;
g) alte proceduri prevazute de lege.
In consecinta puteti actiona in instanta compania petroliera, pentru incheierea contractului, in conditiile in care acestia refuza incheierea lui. Suma pe care o doriti pentru chirie va putea fi si 10.000 lei. Dvs. cereti si instanta va decide. Compania trebuie sa plateasca chirie pe intreaga suprafata de teren folosita, adica 9118 mp si nu doar pe 5000 mp cat ati avut stabilit in ultimul contract. Parerea mea este sa solicitati in instanta si plata diferentei pentru folosinta diferentei de teren.
Nu inteleg in schimb, cum poate sustine compania petroliera ca este proprietara pe o anumita suprafata din acest teren intabulat, daca dvs. nu ati vandut. Oricum vor fi obligati sa prezinte inscrisuri in instanta si atunci va reiesi cine este proprietar pe acesta diferenta de teren, deoarece nu pot exista 2 proprietari pe aceasi suprafata.
In legatura cu faptul ca petrom sa. sustine ca este proprietara pe o suprafata de 3118 mp,:ei sustin ca au un : certificat de atestare a dreptului de proprietate cf. HG. 8341991. MO3. Nr.813512.12.2002.
mentionez ca sunt proprietara ,prin act vanzare -cumparare ,cadastru,intabulare pe 9118 mp din data de 15.11.2006,
In prezent petrom sa a depozitat pe aceasta suprafata tone de moluz si resturii demolarii.
in coditiile prezentate mai sus ma pot considera proprietar pe aceasta suprafata de 3118 mp,pe care ei invoca acel act de proprietate,si cum ma poate afecta acel act in cazul unui eventual litigiu judecatoresc,
va multumesc, si va doresc o zi buna,
Daca societatea respectiva detine un asemenea certificat de atestare a dreptului de proprietate, atunci ma intreb cum ati putut face dvs, cadastrul si intabula intreaga suprafata de teren, achizitionata prin contract de vanzare-cumparare.
Trebuie verificat daca terenul societatii este pozitionat cadastra,l inaintea inregistrarii facute de dvs. in Cartea Funciara, pentru intreaga suprafata, in acest caz trebuind sa sesizati organele penale. Nu se poate ca dvs si societatea sa platiti impozit pentru aceeasi suprafata de teren. Parerea mea este ca trebuie sa depuneti o cerere la oficiul Cartii Funciare, prin care sa solicitati istoricul terenului cu pricina cat si la Administratia financiara privind istoricul de rol al terenului.
Dupa ce obtineti aceste informatii veti sti ce este de facut mai departe in instanta.
Va multumesc pentru interesul aratat pentru a ne ajuta,nVa mai comunic ca in cea ce priveste cartea funciara am depus o cerere pentru istoric teren ,cu nr. de inregistrae 12740/p 06.09 2011.In urma depuneri acestei cereri am fost chemata in audinta la director si seful cadastrului de mai multe ori timp de 2 luni de zile dar nu s-a concretizat nimic legat de acesta cerere,nu mi-sa eliberat nici un act legal pana in prezent ,doar mi-sa comunicat verbal ca sunt unic proprietar, indrumanduma sa ma inteleg cu petrom sa. In perioada acestor audiente m-am intersectat la oficiul de cadastru si cu reprezentanti petrom sa. deci cei de la aceasta institutie se eschiveaza de la eliberarea unui act de aceasta natura.nLegat de al doilea aspect al problemei ,mentionez ca in prezent platesc impozite pentru toate terenurile pe care le detin ,urmand ca in cursul zilei de 28.01.2013 sa verific acest lucru ,urmand sa va mai deranjez inca o data legat de problema mea.n vamultumesc anticipat ,si