avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CONCESIUNE Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CONCESIUNE Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In 2018 ...

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In 2018 am cumparat, prin licitatie de la Executor, cateva cladiri reprezentand cca 10% dintr-o fabrica ce era in faliment de mai bine de 10 ani, aflate in anumite stadii de degradare. Terenul aproximativ 6ha(60000mp), este proprietatea primariei, fapt mentionat si in Procesul-Verbal de Adjudecare a licitatiei si la momentul respectiv era sub contract de concesionare cu fabrica aflata in lichidare, valabil pana in 2027.Dupa intabularea cladirilor si deschiderea rolului fiscal, am facut cerere de concesionare teren aferent cladirilor cumparate,aceasta nu s-a finalizat si intre timp s-au mai vandut cateva cladiri unui alt cumparator, ramanand la executor cca 50%. Suntem instiintati ca acel contract de concesiune a fost anulat (desfiintat) desi firma inca nu a fost lichidata in totalitate, primaria a facut dezmebraminte a terenului iar pretul l-a crescut cu aproape 500%.In aceste noi conditii eu nu-mi pot permite plata concesiunii, toate calculele mi le-am facut pentru pretul pe mp de pe contractul de concesionare avut cu fabrica aflata in lichidare, acum desfiintat desi avea termen anul 2027. Intrebarile mele:
1) Este legala desfiintarea acelui contract desi lichidarea nu s-a inchieiat si avea termen 2027?
2)Nu exista obligativitatea proprietarului terenului de a incheia contract de concesionare pe o suprafata proportionala cu suprafata constructiei (constructiilor), in aceleasi conditii cu cele prevazute in contractul valabil la data cumpararii?
3)Ma poate obliga proprietarul terenului (primaria) sa inchei un nou contract, in noile conditii? Mentionez, nu stiu daca conteaza, cladirile sunt din anii 1960-1970,fosta fabrica de caramida, teren neproductiv, infestat, fara utilitati.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Dreptul de administrare operativa se transfera noului proprietar prin cumparea activelor dutadx dutadx Prin licitatia publica si Contractul de Vanzare-Cumparare din anul 2000, societatea noastra X cumpara “ACTIVUL: SECTIA din localitatea \"Y\" formata ... (vezi toată discuția)
Concesionare / cumparare teren primarie Cr!sS Cr!sS Din cate am citit eu pe net, pentru a concesona un teren de la primarie, se organizeaza o licitatie (se poate si fara ) si se stabileste o suma pentru teren ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren agricol si intravilan de la primarie bukinst bukinst In ce conditii se poate concesiona teren agricol in extravilan precum si o parcela de teren intravilan pentru constructia unei case. Trebuie licitatie sau se ... (vezi toată discuția)