avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren gratis pentru tineri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren gratis pentru tineri

buna ziua, terenul gratis pentru tineri intre 18-35 de ani, se poate obtine si fara domiciliu stabilit in Romania? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 12:03, 28 Octombrie 2016
Depinde cine si in ce baza da terenul asta gratis, insa in principiu nimic nu este gratis !
Probabil se refera la legea care stipuleaza asta, adica obligatia primariilor sa ofere o bucatica de teren tinerilor intre 18-35 ani care doresc sa-si construiasca o casa si n-au mai avut pana la acel moment teren sau imobil in proprietate.
Probabil, insa eu prefer sa nu presupun sau sa ghicesc, asa incat sa clarifice omul ce are de spus !

In plus, Legea 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, pe langa obligatiile impuse celor eligibili, vorbeste de folosinţă gratuită a terenului, nu de teren gratuit.

Asa cum reiese si din textul art. 8 din legea mai sus mentionata,
După finalizarea construirii locuinţei, consiliul local poate hotărî, la solicitarea proprietarului locuinţei, vânzarea directă către acesta a terenului respectiv. Preţul de vânzare se stabileşte prin expertiză tehnică, întocmită de un expert evaluator autorizat şi aprobată de consiliul local.

Deci, unde ar fi terenul gratuit ?
Da, asa este, folosinta gratuita a terenului, nu s-a exprimat corect userul si eu am subinteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege privind terenuri atribuite gratuit care tineri in orase si sate BaleanuIsabela BaleanuIsabela As vrea sa stiu cat e de sigur acest lucru, si cat e de posibil sa se primeasca un teren pentru constructia unei case, de catre tinerii cu varsta cuprinsa ... (vezi toată discuția)
Legea 15/2003 ADELA STROE ADELA STROE imi puteti spune (cu certitudine) daca se cumpara de la primarie terenul dat pt tineri sa-si construiasca o locuinta??? devii automat proprietar pe teren ... (vezi toată discuția)
Legea15 roxi17 roxi17 Buna ziua...am si eu o nelamurire...am primit o suprafata de teren in folosinta gratuita in baza legii 15 din 2003...din cate am inteles terenul nu se poate ... (vezi toată discuția)