avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ap. mostenit sot decedat proprietari mama si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ap. mostenit sot decedat proprietari mama si minor-doresc sa il cumpar de la cei2

Buna seara.
Am vandut un ap. pe care l-am dobandit in urma cu 20 ani in timpul partajului de primul sot. L-am vandut si intentionez sa cumpar altul, insa vreau sa il iau pe numele tatalui meu (mai am o sora) cu uzufruct viager (la sfatul unui notar). Pot avea vreun drept la ap. tatalui meu platit din banii mei actualul sot cat si sora mea ( fac dovada cu contractul si chitantele de vz a ap.- cumpar cu mai putin decat am vandut)?Sau exista vreo alta posibilitate prin care doar eu sa fiu proprietara, iar in cazul unui eventual divortului sa nu il impart?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 08:44, 28 August 2009
orice cumparati in timpul casatoriei, bun comun este.
puteti sa-l cumparati pe numele tatalui dvs iar acesta sa dea o declaratie in fata notarului ca toti banii cu care si-a cumparat apartamentul, au fost stransi de dvs.
este esential ca martorii sa fie prezenti la incheierea contractului si sa vada ca ati platit un pret real. faceti-le cinste cu o bere sa vada mai bine...:D
"Nu orice cumparam in timpul casatoriei bun comun este!" Daca cumparam din vemiturile capitaliazate inaintea casatoriei, va fi bun propriu! Daca vreti sa va "fracturati propiria sora", precum si actualul sot, asa cum poate ca ''prima ratio'' am inteles, nu contati pe mine! Fi-ti mai precisa in expunere!
Intrucat apartamentul pe care l-ati vandut era un bun propriu al dumneavoastra, daca doriti sa cumparati un alt apartament din banii obtinuti din vanzare, acesta va fi bun propriu al dumneavoastra si nu comun al sotilor, chiar daca a fost dobandit in timpul casatoriei.
Facand dovada faptului ca noul apartament l-ati achizitionat cu ban i proveniti dintr-un alt imobil, bun propriu, nimeni n u avea niciun drept asupra lui.Practic, se presupune ca ati inlocuit un bun propriu cu un alt bun propriu. Doar sa aveti grija cand incheiati contractul la notar, sa ii expuneti acesta situatie si va sti ce trebuie facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut un ap si vreau sa cumpar altul pe numele tatalui meu cu uzufruct viager lucylle lucylle Buna seara. Am vandut un ap. pe care l-am dobandit in urma cu 20 ani in timpul partajului de primul sot. L-am vandut si intentionez sa cumpar altul, insa ... (vezi toată discuția)
O situatie de partaj in care nu s-a facut dreptate si fac recurs Emil777 Emil777 Buna ziua, Ma adresez Dumneavoastra deoarece consider ca mi s a facut o mare nedreptate. Sunt divortat. Inaintge de casatorie aveam un apartament bun ... (vezi toată discuția)
Nelamurire ianniglx ianniglx buna ziua as avea si eu 2 intrebari: inainte de casatorie am achizitionat un apartament platit pe loc cu banii mei . in actele de la notariat am specificat ca ... (vezi toată discuția)